Iloiset jäähyväiset muoviselle juomapullolle

Vieraskirjoittaja Dermoshop Blogi

Kun tyttäreni tulivat siihen ikään, että kaikkea piti pureskella ja laittaa suuhun, toivotin kaikki kamalat muovilelut lämpimästi tervetulleiksi kotiimme. Ne pitivät tytöt tyytyväisinä, ja minä sain hetken hengähdystauon.

Muutamat lehtiartikkelit muovilelujen vaaroista ja muovin kulutuksesta herättivät kuitenkin huomioni. Kun olin katsonut vielä muutaman dokumentin aiheesta, tajusin, millaista vahinkoa ne voivat tehdä meille ja lapsillemme – puhumattakaan oman äitini jatkuvasta huomauttelusta, ”tuo ei voi olla hyväksi tytöille”.
Elimistöömme päätyy eniten ympäristömyrkkyjä ja kemikaaleja juuri suun kautta.

Nykyään valitsen puuleluja muovisten sijaan, jos se on mahdollista. Olen lopettanut ruuan lämmittämisen mikroaaltouunissa muovilautasilla tai -purkeissa. Käytän niin paljon posliini- ja lasiastioita kuin mahdollista. Muovilautasista ja muovisista kupeista voi irrota BPA:ta erityisesti silloin, kun niitä kuumennetaan. (1) BPA tarkoittaa Bisphenol A:ta, joka on 1960-luvulta lähtien ollut käytössä muovinvalmistuksessa. (2)

Kemikaalit, jotka tekevät muovista pehmeää, ovat ovat usein kaikkein vaarallisimpia ja niitä pitäisi välttää, kun on kyseessä ruokaan ja juomaan liittyvät tuotteet. (1)

DermosilSen lisäksi, että käytän nykyään vain lasi- ja posliiniastioita, olen heittänyt pois myös muoviset juomapullot, kuten urheilujuomapullot, enkä todellakaan käytä uudelleen kaupasta ostettuja vesipulloja. Sen lisäksi, etten halua hörppiä kemikaaleja, en kestä ajatusta, että joisin nuhjuisesta urheilujuomapullosta uudelleen ja uudelleen.

Siksi olenkin iloinen, että valikoimaamme on liittynyt lasinen Vesipullo, jota suojaa silikonikuori. Pullo on riskitön siinä suhteessa, että siitä juodessa ei altistu BPA:lle tai muille muoveissa käytetyille kemikaaleille. Kaiken lisäksi se on myös tyylikäs ja sen voi pestä astianpesukoneessa.

Me Dermoshopissa pyrimme vähentämään muovien määrää tarjoamalla esimerkiksi täyttöpusseja suosituille tuotteillemme, emmekä käytä muoveja, jotka sisältävät PVC:tä.

 

Aurinkoista viikkoa,

Pia
Product Manager Accessories. Projects & Partner

Lähteet:
1) www.naturskyddsforeningen.se/nyheter/allt-du-inte-vill-veta-om-plast
2) www.mayoclinic.org/healthy-living/nutrition-and-healthy-eating/expert-answers/bpa/faq-20058331

2 kommenttia

Heidi elokuu 27, 2017 at 0:35

Harmi kun tuotetta ei ole enää Dermoshopin valikoimissa. Voisiko juomapullon ottaa takaisin valikoimaan?

Vastaa

Mari Aho elokuu 30, 2017 at 15:51

Moi Heidi! Tuotetta oli myynnissä rajallinen erä, ja tämänhetkisten tietojen mukaan se ei ole valitettavasti enää palaamassa valikoimaan. Välitän palautteesi eteenpäin! 🙂

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *