Raikas herkku raparperista

Varpu Saari Dermoshop Blogi

Täällä Korsnäsissä konttori ja varastokin hiljenee vähitellen juhannuksen viettoon. Minä aion suunnata maaseudun rauhaan, peltoaukean laidalle. Aion saunoa pihasaunassa keskellä päivää, grillata, jos sää sallii, touhata lasten kanssa ulkona ja keksiä yhtä ja toista suosikkikesäherkustani, raparperista.

Olin viime viikonloppuna syntymäpäiväjuhlissa, joissa sain maistaa pitkästä aikaa raparperimehua. Se oli niin hyvää, että ahdistuin pyytämään reseptiä. Ohje on onneksi niin helppo, että minäkin selviän siitä. Tämä resepti oli kiertänyt facebookissa, joten alkuperäiselle ohjeelle en voi antaa tarkkaa lähdeviitettä, mutta nopealla haulla vastaavia reseptejä löytyy läjäpäin.

Tätä ohjetta minä kokeilin:
Laitetaan sankoon tai suureen kulhoon 1 kg pestyjä ja pilkottuja raparperinvarsia, 0,5 kg sokeria ja 1,5 sitruunan mehu. Kaadetaan päälle 4 litraa kiehuvaa vettä. Annetaan jäähtyä ja olla huoneenlämmössä 24 tuntia. Siivilöidään pois sattumat ja nautitaan juoma viileänä!

WP_20160621_18_09_51_Pro

Minun kaupunkikeittiöstäni ei löytynyt riittävän suurta astiaa, joten jouduin puolittamaan annoksen. Minun versiooni päätyi mukaan vielä vähän raastettua sitruunan kuorta, sillä rakastan sitruunaa. Sen tuoksua, väriä, makua – kaikki käy!

~9180178

~5061494

Mehun väri ei ehkä ole kaunis, mutta maku on kesäisen raikas. Tästä juomasta voisi tulla ehkä hyvä pohja kesäiselle boolillekin. Minun taitoni riittävät vain raparperipiirakkaan ja ehkä kokeilen grillata pari pekonisiivuun käärittyä raparperinvartta!

Raparperimehu on parasta, kun sitä nauttii hyvässä seurassa. Samalla voi hauskuuttaa muita pienellä raparperitestillä. (Toimii myös päiväkoti-ikäisille!) Yritä sanoa nopeasti tämä lause:
Hei paappa, paa pari piparii ja raparperi eri paperiin!

Rentouttavaa ja raparperinraikasta juhannusta kaikille!

Varpu
Tiedottaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *