Korosta kasvojesi kauniita piirteitä

Sanna Meikki

Kasvojenmuotoilupaletti on meikkivalikoimamme uusi tulokas, joka saattaa aiheuttaa hieman ihmetystä ja herättää kysymyksiä. Mihin ja miten paljon eri sävyjä oikeastaan kuuluu laittaa? Näytänkö aivan klovnilta, jos en osaakaan käyttää palettia oikein?! Muotoilupaletin testaamista ei kannata kuitenkaan aristella, sillä sen käyttäminen ei ole yhtään niin vaikeaa kuin voisi alkuun kuvitella.

Kasvojenmuotoilupaletin tarkoituksena on loihtia esiin kasvojen kauniit piirteet. Meikkivoide kun usein häivyttää alleen kasvonpiirteitä ja kasvojen luontaista muotoa. Muotoilupaletin eri sävyjen avulla voi helposti nostaa esiin ja korostaa kasvonpiirteitä. Kasvot näyttävät kauniilta ja raikkailta jopa ilman meikkivoidetta. Kun varjostukset ja korostukset kerran oppii tekemään, on enää vaikea olla ilman. Niin ihana on lopputulos!

Kasvojenmuotoilupaletti / Varjostussivellin

Jos et ole aiemmin kokeillut muotoilupalettia, paletin kermanvaalealla, hieman hohtavalla sävyllä on helpointa päästä alkuun. Sävyä levitetään posken korkeimpaan kohtaan, poskiluun päälle. Helpoiten tämä onnistuu Varjostussiveltimellä tai puhtailla sormenpäillä. Vaalea korostus tulee esiin silloin, kun käännät kasvoja valoa kohti. Sävyn helmiäishohde heijastaa kevyesti valoa ja tuo siksi poskiluun paremmin esille ja antaa sille kaunista hehkua.

Kun vaalea sävy alkaa tuntua tutulta, kannattaa ottaa mukaan paletin roosa sävy. Sitä sivellään poskiluulle, heti vaalean sävyn alapuolelle, ei kuitenkaan liian lähelle nenää tai ohimoita. Vaalean ja roosan sävyn kannattaa häivyttää yhteen, jotta kasvoille ei muodostu ikäviä rajoja. Lopputuloksena on kauniin luonnollinen ja raikas puna poskilla.

Muotoilupaletin tummin sävy, ruskea, on varmasti eniten päänvaivaa aiheuttava. Sävyä käytetään varjostusten tekemiseen, jotta kasvonpiirteet tulevat paremmin esille. Voit aloittaa lisäämällä hieman ruskeaa sävyä pitkin hiusrajaa sekä leukaluuta antamaan kasvoille muotoa. Ruskeaa voi sipaista myös poskiluun alle. Väriä ei tarvitse laittaa erityisen paljon, vaan kannattaa aloittaa pienellä määrällä ja lisätä tarvittaessa. Tulet huomaamaan, miten kauniisti ruskea sävy tuo esimerkiksi poskiluun muodon esille.

Kasvojenmuotoilupaletin käytössä ei oikeastaan siis ole mitään vaikeaa, kunhan ensin testaa millaiset korostukset ja varjostukset sopivat juuri sinulle. Kun muotoilupaletin sävyjen käyttö alkaa olla tuttua, kannattaa koittaa sävyjä myös nenään. Voit saada ihmeitä aikaan lisäämällä vaaleaa sävyä pitkin nenänvartta ja ruskeaa sävyä nenänvarren molemmin puolin. Kasvojenmuotoilupaletin mahdollisuudet ovat loputtomat, testaa sinäkin!

Henrietta
tuotepäällikkö

4 kommenttia

Mari Kostamo maaliskuu 05, 2018 at 11:38

Hei! Eivätkö korostukset näy sivusta katsottuna eri tavalla kuin edestä? Olisi todella noloa, jos sivuprofiilista erottuisi tummempia varjostuksia.

Vastaa

Sanna maaliskuu 06, 2018 at 10:36

Hei Mari! Sävyjä ei tarvitse laittaa erityisen paljon kauniin varjostuksen aikaansaamiseksi, ja kunhan varjostukset häivyttää kunnolla, ne eivät erotu tummempina soiroina kasvoissa. : )

Vastaa

Anu maaliskuu 07, 2018 at 8:53

Laitetaanko ensin meikkivoide ja sitten nämä korostukset? Ja sitten kiilto pois puuterilla?

Vastaa

Sanna maaliskuu 07, 2018 at 9:25

Korostus- ja varjostussävyjä voi levittää joko meikkivoiteen alle tai päälle. Muista häivyttää rajat huolellisesti! : ) Lopuksi sitten puuteri viimeistelemään lopputulos.

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *