Säilytä kosmetiikkasi oikein

Sanna Ihonhoito

Kollegani Varpu kirjoitti muutama viikko sitten täällä blogissa jutun kosmetiikan säilyvyydestä ja siihen liittyvistä pakkausmerkinnöistä. (Voit lukea Varpun jutun täältä.) Aihe selvästi kiinnosti teitä, sillä teksti kirvoitti monia kommentteja ja kysymyksiä. Halusitte kuulla lisää, joten saamanne pitää! Jatketaan siis hieman aiheesta ja puhutaan kosmetiikkatuotteiden säilyttämisestä.

Kuten Varpu jo totesikin, kosmetiikka on tuoretuote, eikä siksi säily ikuisesti. Tuotteen säilymiseen vaikuttaa osaltaan se, missä ja miten tuotteita säilytetään. Hyvä yleisohje on, että kosmetiikkaa ei tulisi säilyttää liian lämpimässä tai kosteassa paikassa, sillä liika lämpö ja kosteus voivat aiheuttaa mikrobien kasvua.

Kotona kannattaa siis kiinnittää huomiota siihen, missä kosmetiikkaa säilyttää. Purkkeja ja purnukoita ei kannata pitää suorassa auringonpaisteessa tai lähellä muita lämmönlähteitä. Säilytyspaikka ei saisi olla myöskään hyytävän kylmä. Mieti siis mikä olisi kotona mahdollisimman viileä paikka, johon jemmata avaamaton kosmetiikka odottamaan käyttöään. Ehkäpä vaatehuone tai kodinhoitohuoneen komero? Muistathan kuitenkin, että tuotteilla on usein parasta ennen -päiväys, joten hurjan suurta kosmetiikkavarastoa ei kannata kaapissa jemmailla.

Avattua kosmetiikkaa on usein luonnollista säilyttää kylpyhuoneessa, joten säilytystila on välttämättä toisinaan hieman kostea. Silloinkin kannattaa kuitenkin miettiä säilytyslämpötilaa ja olosuhteita, ja siirtää esimerkiksi meikkilaukku kauemmas suihkun höyryistä tai saunasta hohkaavasta lämmöstä. Suihkusaippuat on hyvä nostaa suihkun lattialta hieman ylemmäs turhien vesiroiskeiden välttämiseksi.

Säilytysolosuhteiden lisäksi kosmetiikan säilyvyyteen vaikuttaa se, miten tuotetta käytetään. Likaiset kädet ja meikkisiveltimet kuljettavat mukanaan aina pieniä mikrobeja, jotka saattavat edesauttaa tuotteen pilaantumista. Myös huonosti suljetun korkin vuoksi tuotteeseen voi päästä roiskumaan vaikkapa vettä. Kosmetiikkaa kannattaakin käsitellä aina puhtain, kuivin käsin ja siveltimin ja sulkea korkit huolellisesti

Dermosil-tuotteille valitaan aina pakkaukset, jotka ovat hygieenisiä käyttää ja turvaavat tuotteen säilyvyyden. Monet tuotteemme on esimerkiksi pakattu pumppupulloihin, joiden avulla tuotetta saa annosteltua helposti ilman epäpuhtauksien joutumista pakkauksen sisälle. Shampoota tai käsisaippuaa on helppo annostella pumppupullosta, vaikka kädet olisivat märät. Seerumipullon pipetti taas mahdollistaa annostelun niin, että pullon sisälle menevään osaan ei tarvitse koskea käsin.

Pieniä tärkeitä juttuja, joita harvoin tulee ajatelleeksi!

Ihoystävällisin terkuin
Sanna
sisällöntuottaja

8 kommenttia

Raili Mattsoff maaliskuu 16, 2018 at 15:18

Olen järjestänyt alusvaatelaatikkoni Ikean lokerikoilla – kullekin vaatteelle omansa. Siellä säilytän omassa lokerossa myös vartalo- ja kasvovoiteet sekä tehotippapurnukat. Makuuhuoneessa on sopiva viileys sekä varmasti peili!

Vastaa

Sanna maaliskuu 16, 2018 at 15:28

Oi, tuohan kuulostaa erinomaiselta! : )

Vastaa

Merja maaliskuu 16, 2018 at 15:23

Skin Comfort

Vastaa

Sanna maaliskuu 16, 2018 at 15:32

Hei Merja! Jos jätät kommentin edelliseen postaukseen, osallistut samalla arvontaan. : ) Postaus löytyy täältä.

Vastaa

Karita Beijar maaliskuu 16, 2018 at 16:05

Skin Comfort kasvojenhoitosetti, luotettava suosikki vuosien varrelta.

Vastaa

Eira Erkkola maaliskuu 16, 2018 at 17:15

Olen tyytyväinen tilaamiini tuotteisiin.

Vastaa

Sanna maaliskuu 16, 2018 at 18:58

Kiva kuulla. : )

Vastaa

Anne tjurin maaliskuu 16, 2018 at 18:17

Todella hyviä tuotteita

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *