Pigmenttimuutokset iholla

Hanna Herkkä iho

Jos olet kuten minä ja nautit viettää aikaa ulkona auringossa, voi elämä herkän ja helposti palavan ihon kanssa tuntua hankalalta. Erityisen harmillista on saada lisäksi pigmenttimuutoksia iholle… Olen kuitenkin oppinut, että herkän ihon ja pigmenttimuutosten kanssa on mahdollista oppia elämään!

Olen ensinnäkin oppinut käyttämään aina aurinkosuojaa, erityisesti niillä ihoalueilla, jotka palavat helposti ja joilla minulla on usein pigmenttimuutoksia (kuten esimerkiksi nenällä, otsassa ja huulen yläpuolella). Rehellisesti sanottuna valikoimamme Aurinkosuojapuikko SPF 50+ on minulla käytössä aivan jokaisena kesän aurinkoisena päivänä! Puikko on uskomattoman kätevä pitää mukana laukussa.

Tärkeä oppi on ollut myös se, etten vietä liian pitkää aikaa kerralla auringossa. Aurinkosuojista huolimatta iho ei voi hyvin, jos se joutuu viettämään aivan liian monta tuntia tauotta polttavassa auringossa. Lyhyemmät hetket auringossa on parempi vaihtoehto! Minulla pigmenttimuutokset ovat kaikki kasvojen iholla, ja siksi huolehdin aina mukaan lippiksen tai hatun, jos tiedän viettäväni auringossa pidemmän aikaa.

Koska minulla on tavattoman herkkä iho, en kuori ihoani käytännössä lainkaan kesäisin. Olen huomannut, että kuorinta tekee ihosta entistä herkemmän ja samalla kasvattaa riskiä pigmenttimuutoksiin. Sen sijaan käytän mietoja puhdistustuotteita, kuten esimerkiksi valikoimamme uutta Sensitive Kasvovettä (kuvassa). Se on hajustamaton ja sisältää muun muassa rauhoittavaa aloe veraa sekä kosteuttavaa glyseriiniä, joka auttaa ihoa säilyttämään kosteustasapainonsa. Ehdoton uusi suosikki kasvojenhoitorutiinissani!

Silloin kun vahinko on jo päässyt tapahtumaan ennaltaehkäisevistä rutiineista huolimatta, voi pigmenttimuutoksia halutessaan peittää helpolla tavalla. Itse en ole mikään paksun meikkipohjan ihailija, ja tapaankin siksi sipaista kasvoille vain vähän Mineraalipuuteriamme silloin, kun haluan hieman peittää ihon epätasaisuutta. Halutessaan peittävämmän lopputuloksen, voi pigmenttimuutoksia peittää esimerkiksi peitevoiteella tai valokynällä. Minun valintani on ehdottomasti valikoimamme Valokynä, joka sopii erityisen hyvin meille herkkäihoisille.

Jos pigmenttimuutokset ovat erityisen häiritseviä ja olet niistä huolissasi, on hyvä kääntyä ihotautilääkärin puoleen. Käytettävissä on paljon erilaisia hoitokeinoja. Pigmenttimuutokset saattavat harvinaisissa tapauksissa johtua myös suuremmista ihovaurioista tai sairaudesta, ja siksi asia onkin tärkeää tutkia, jos se huolestuttaa.

Ota siis aurinkoa maltilla ja pidä huolta ihostasi!

Terveisiä aurinkohatun alta,

Hanna
Content & social media manager

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *