Hudvård Favoriterna samlade i ett paket Läs mera
Hår Känns ditt hår trött efter vintern? Läs mera
Bakom kulisserna Testing, testing! Läs mera
Hudvård Känslig hy Hudvårdstips under allergiveckan Läs mera

Favoriterna samlade i ett paket

Sanna Hudvård

I vår webbshop säljer vi just nu en riktig vårgoding, nämligen ett Best in Show -produktpaket! Produkterna röstades fram i januari av våra kunder, när vi ordnade en Best in Show -omröstning i vår webbshop. Nu har vi alltså packat ihop alla vinnarna i ett paket! Med de hudvänliga & lyxiga vinnarna i Best in Show -paketet får du garanterat produkter att skämma bort hela kroppen med i vår.

Best in Show -omröstningen var indelad i sju olika produktkategorier, med en vinnare ur varje. Här är produkterna som vann i respektive kategori och finns med i paketet:

Kategori: För håret
Arganoljeschampo är ett lyxigt schampo som tillför håret rejält med näring. Vi är inte alls förvånade att det här schampot röstades fram som favorit bland våra hårprodukter. Det passar för alla hårtyper och gör torrt och skadat hår glansigt och vackert.

Kategori: För fötterna
Då kunderna får välja bästa produkt för fötterna så blir valet en näringsrik och fyllig kräm, Natt hand- & fotcrème. Inte så konstigt! Krämen återfuktar huden effektivt och länge under hela natten. Den hjälper också fötterna återhämta sig efter dagens ansträngningar. Den ljuvliga doften kommer från naturligt vaniljextrakt.

Kategori: Makeup
Solpuder har ett lätt pärlemorskimmer och ger ansiktet en vacker solkysst look. Pudret består av puderkulor som tillsammans ger en naturlig nyans som passar alla hudtoner. Kan användas över hela ansiktet, för att göra skuggningar eller som rouge.

Arganoljeschampo / Rengöringsmousse Vitamin E / Hudvårdslotion Vitamin E
Solpuder / Natt hand- & fotcrème / Valnötshandcrème
C-vitamin + zink

Kategori: För ansiktet
Den mjuka härliga moussen, Rengöringsmousse Vitamin E, är en klar favorit år efter år! Rengöringsmoussen innehåller hudvårdande E- och B-vitamin samt havtångsextrakt. Den tar effektivt bort orenheter och också en lätt vattenlöslig makeup.

Kategori: För kroppen
Serien Vitamin E är verkligen populär! Hudvårdslotion Vitamin E är en lätt fuktgivande lotion som både skyddar och vårdar huden. Den innehåller allantoin som ger huden livskraft och E-vitamin, som hjälper till att bromsa upp hudens åldrandeprocess samt förbättrar förmågan att binda fukt.

Kategori: Kosttillskott
Kosttillskottsfavoriten C-vitamin + zink är en riktig energibomb och källa till välmående! Produkten bidrar till kollagenbildningen och till att hår, naglar och hud hålls i gott skick. Enligt forskning reducerar C-vitamin trötthet och utmattning medan zink jobbar för skelettets, hårets och hudens välmående.

Kategori: För händerna
Nummer ett bland produkter för händerna är vår fylliga och vårdande Valnötshandcrème. En lyxig handkräm som skämmer bort händerna och gör huden både mjukare och spänstigare. Krämen innehåller återfuktande glycerin, växtbaserade oljor och valnötsextrakt, som stöder hudens egna skyddande funktioner.

Best in Show -produktpaketen säljs i begränsad upplaga 20.4.-30.4.2018, så det gäller att vara snabb med att beställa! Du hittar paketen här.

Vårhälsningar,
Sanna
Content Producer

Inga kommentarer

Känns ditt hår trött efter vintern?

Sanna Hår

Äntligen! Det verkar som vintern gett upp och vi kan förnimma ett litet hopp om sommar. Visst är det härligt med riktig vinter men den isande kylan sätter också sina spår. Mitt hår är nu nämligen både strävt, risigt och statiskt. Känner du igen problemet? Lyckligtvis har jag hittat produkter som råder bot på skadat och torrt hår.

Fuktgivande schampo och balsam är en fantastisk duo som vårdar och tar hand om torrt, sprött och risigt hår. Både schampot och balsamet innehåller betain som stärker håret och gör det slätt, elastiskt och glansigt. Schampot innehåller pantenol medan balsamet innehåller glycerin för maximal fukt.

Fuktgivande schampoFuktgivande balsam

Förutom dessa två fuktgivande produkter kompletterar jag med arganoljeprodukterna, som passar för alla hårtyper, men är speciellt utvecklade för vård av torrt och skadat hår. Dessa superprodukter tar jag till då läget är verkligen kritiskt.

Vanligen använder jag Hårmask med arganolja en gång i veckan. Masken vårdar och återfuktar håret samtidigt som det får livskraft och glans. Den ska appliceras i rent fuktigt hår och får verka i 10-15 minuter, Efter behandlingen är håret slätt, glansigt och lättkammat! För det mesta applicerar jag masken enbart i topparna, så att mitt tunna och svaga hår inte i onödan plattas till ända från hårroten, som är i bättre skick än topparna. Då och då applicerar jag dock hårmasken i hela håret, från hårrot till toppar.


1. Hårmask med arganolja, 2. Arganoljeserum
3. Värmeskyddande Stylingspray med arganolja

Arganoljeserum använder jag vid behov. Ibland på morgnarna då jag ska fixa håret känns det som de torra topparna spretar åt precis alla håll. Då masserar jag in några droppar serum i handflatorna och drar sedan händerna genom topparna. Håret blir genast snyggt och lättare att styla. Serumet vårdar och ger näring och gör topparna släta och glansiga. Serumet kan också användas som en hårmask. För maximal effekt: Kamma in serum i hela håret ungefär en kvart innan du ska duscha. Tvätta sedan håret på normalt sätt!

Arganoljeprodukterna känns nästan som magi för mitt hår. Det är också superviktigt att skydda håret mot värmen från fön och plattång för att håret ska hållas mjukt och vackert. Jag är nästan kär i Värmeskyddande Stylingspray med arganolja. Förutom att produkten ger ett bra värmeskydd ger det också håret volym och struktur samt underlättar stylingen.

Det är nu du ska se till att få håret i skick inför sommaren!

Sanna
Content Producer

P.S. I vårt sortiment hittar du även lyxiga produkter för färgat hår! Schampo & Balsam för färgat hår återfuktar och stärker färgat hår samt skyddar hårfärgen.

Inga kommentarer

Testing, testing!

Sanna Bakom kulisserna

I början var det bara så otroligt spännande. Spänningen övergick efter ett par år i rutin, men det är fortfarande väldigt roligt. Det här stämmer kanske in på många saker, men vad jag tänker på nu är att jag har fått möjlighet att testa kosmetikprodukter, Eftersom jag skriver om våra produkter är det viktigt för mig att testa dem men det ger mig samtidigt en bra inblick i vad som är på gång inom branschen.

Dermosil kosmetik testas på människor. Vi är många inom företaget som är med och testar produkterna, men det finns även personer som tillhör testgrupper utanför företaget. Innan produkten kommer ut för testning, har den genomgått många olika skeden, som exempelvis val av råvaror och avvägning av hur stor mängd av varje ingrediens som ska ingå.

Med hjälp av feedbacken från testgrupperna tar produktutvecklingscheferna sedan beslut om produkten ska godkännas eller om den ska vidareutvecklas. Längden på testningsskedet kan variera mellan två månader och upp till mer än ett år. En del produkter kan återkomma till testning flera gånger, tills man är helt nöjd med konsistens och egenskaper.

En av de intressantaste produkterna vi testat under senaste vinter är Brun utan sol -mousse. Jag var med redan i det skedet då det skulle bestämmas om det skulle bli en mousse, en gel eller en kräm. Produkttypen var för mig något helt nytt eftersom jag aldrig tidigare använt brun utan sol -produkter tidigare. Det är värdefull info för produktchefen: kan och förstår en ny användare varför och hur produkten ska användas?

De olika alternativen hade både bra och dåliga egenskaper, men efter ett antal skeden valdes en mousse. Denna nyhetsprodukt, Brun utan sol -mousse har nyligen kommit i försäljning i vår webbshop.

Vi får ofta frågor från kunderna om djurförsök och testning av produkterna. Huruvida djurförsök görs vid testning av kosmetik är en fråga som också dyker upp i media då och då. Det diskuteras vem som ännu använder sig av djurförsök och varför. Inom EU görs inte djurförsök längre, varken för råvaror eller för färdiga produkter. Produkter som är testade på djur får inte heller säljas inom EU.

Basinfo (på finska och engelska) om att inte använda sig av djurförsök samt lagstiftning om det får du från Teknokemiska föreningens webbsidor. Läs mer här.

Varpu
kommunikationschef

Inga kommentarer

Hudvårdstips under allergiveckan

Sanna Hudvård, Känslig hy

Torr inomhusluft, kyla och vind irriterar huden speciellt mycket. Även stress och dålig sömn, till exempel som en följd av klåda, påverkar vårt mående och ökar symtomen.

Hudreaktioner är mycket vanliga och till och med var fjärde vuxen har haft hudsymtom. God råd och krämer är alltså helt på sin plats.

Sensitive Handtvål Extra

För torr och atopisk hud är den dagliga vården väldigt viktig. Tvätta huden varje dag i varm dusch med en mild rengöringsprodukt såsom Sensitive Intimtvål. Den avlägsnar smuts, svett och bakterier utan att irritera huden. I duschen kan du även använda en lätt hudvårdslotion till tvätt.

Applicera på den fortfarande fuktiga huden en bra baskräm till exempel Sensitive Hudvårdslotion. Sensitive-krämerna passar även bebisar. Välj en kräm som passar din hud bäst.


Sensitive Hydrogel 0 %Sensitive Vårdcrème 20 %
Sensitive Hudsalva ExtraSensitive Riklig Vårdcrème 60 %


Sensitive Hudsalva Extra

Sensitive-produkterna har beviljats rätten att använda Allergisymbolen. Det betyder, att produkten och råämnena har utvärderats av Allergi-, Hud- och Astmaförbundets expertpanel och därefter av kemist och hudläkare.

Sensitive-och Makeup-produkterna med Allergisymbol är oparfymerade och innehåller inte allergener eller ämnen som är allmänt irriterande.

#hudvänligare
Bi
Sensitive produktchef

P.S. Glöm inte att Lingonfröoljekapslarna ger huden fukt och spänst.

 

Inga kommentarer

Gå bort-presenter till vänner

Sanna Hem och inredning

Tycker inte ni också att det känns som att folk börja vakna ur sin vinterdvala? När vintern är som mörkast gräver folk ofta ner sig under en filt i soffan och umgås med familjen där hemma. Nu märker jag dock att inbjudningarna bokstavligen flyger in genom både dörrar & fönster! När mörkret är förbi vill man igen umgås, dricka kaffe med vänner & bekanta, ha trevliga kompiskvällar… Härligt!

När man får en inbjudan hem till någon, är det alltid trevlig att ta med sig en liten present till värdarna. Någonting gott går alltid hem, men jag tycker också om att ge bort något som glädjer mottagaren även efter att man gått hem. Jag har faktiskt börjat ha ett lager av små presenter hemma, för att enkelt ha till hands när nästa inbjudan trillar in.

Nu när Living-serien består av hela tre olika, Ecocert-certifierade rengöringssprayer för hemmet, får man kombinerat ihop riktigt trevliga presenthelheter! En miljövänlig och bionedbrytbar rengöringsspray är en gå bort-present som man garanterat får användning av i varje hem. Som kompis till rengöringssprayerna kan man sätta med ex. Pappersservetter eller Kökshanddukar. Till två av rengöringssprayerna finns förresten refill-patroner, som också passar bra som en del av gå bort-presenten!

KöksrengöringUniversalrengöringFönsterrengöringsmedel

En bra gå bort-present kan också vara en Dermosil-favorit tillsammans med en refill-påse. Min favoritduo för detta är just nu Kökstvål Salvia, eftersom vi nu i mars fick en efterlängtad refill-påse till den. Kökshandtvålens förpackning är enligt min åsikt helt förtjusande vacker, och tvålens fräscha doft av örter väcker definitivt alla sinnen till liv. Det här är en present som håller mottagaren glad länge!

Kökstvål SalviaKökstvål Salvia refill

Ett set bestående av en lyxig handtvål och handkräm blir också en trevlig gå bort-present. I vårt sortiment finns många olika handtvålar & -krämer, av vilka det är lätt att kombinera ihop en trevlig present-duo enligt smak & tycke! Vi har faktiskt en hel sida med bara produkter för händer, det lönar sig att kika in där för lite tips. Med små medel kan man enkelt få till något fint till ens vänner. : )

Har ni några favoriter, när det kommer till gå bort-presenter att glädja vännerna med?

Låt oss umgås & skämma bort våra varann lite!
Sanna
Content Producer

Ps. Kika in i webbshopen, där hittar du just nu tips på pigga produkter som passar till påsk

Inga kommentarer

Våra förpackningar förnyas!

Sanna Bakom kulisserna

Under hösten har ett stort arbete pågått bakom kulisserna här på Dermosil för att ge våra produkter ett nytt utseende. Eftersom Dermosils produktsortiment under åren har vuxit så att det idag består av över 400 produkter såg vi det behövligt att ge alla produkter en mer enhetlig design. En design som både skulle vara tilltalande och tydlig och som också skulle kunna appliceras på alla våra olika serier.

Med utgångspunkt i designen för de omtyckta Spa & Sauna-produkterna har vi tagit fram ett nytt upplägg med några olika element:

1. En symbol med serienamnet under som tydligt visar till vilken serie produkter hör.
2. Ett stort engelskt produktnamn, så att man lätt skall hitta rätt produkt i badrumsskåpet eller i duschen.
3. Produktnamnet både på finska och svenska.
4. En kort text på finska och svenska (på en del produkter) som beskriver produkten.
5. Dermosil-logon

Här under ser du hur Ansiktstvätten i Classic-seriens transformation har sett ut från den gamla designen till den nya.
Ovan kan du också se att flaskan inte bara har fått ny etikett – även flaskmodellen har förnyats i samband med designförändringen, precis som 500 ml-flaskan.

I samband med designförnyelsen har även färgerna ändrats i en del serier, t.ex. kommer Sensitive-seriens färgskala att se lite annorlunda ut framöver. Men även om produkterna ser annorlunda ut än tidigare är det fortfarande samma innehåll, och samma sak gäller för produkterna i de övriga serierna. Så dina favoriter finns kvar, de har bara fått ett nytt yttre.

Redan nu finns det flera produkter som fått detta nya utseende och fler produkter med ny design kommer att dyka upp under året. Vi hoppas att ni skall tycka om förnyelsen!

Ulrika
Grafisk Designer

Inga kommentarer

Förvara dina kosmetikprodukter rätt

Sanna Hudvård

Min kollega Varpu skrev för några veckor sen här på bloggen om hållbarheten på kosmetikprodukter, och de märkningar som hör därtill. (Du kan läsa Varpus blogginlägg här.) Ämnet var helt klart intressant, eftersom det drog till sig en hel del kommentarer och frågor. Ni ville veta ännu mer, och det ska ni nu få också! Vi fortsätter alltså på samma ämne och kommer nu prata om förvaring av kosmetikprodukter.

Som Varpu redan konstaterade, är kosmetika en färskvara, som alltså inte håller sig för evigt. Var och hur man förvarar produkten spelar förstås också in. En bra grundregel är, att inte förvara kosmetik på en alltför varm eller fuktig plats, eftersom för mycket värme och fukt kan bidra till mikrober.

Det lönar sig alltså att ta sig en funderare kring exakt var man förvarar kosmetikprodukterna hemma. Förpackningarna bör inte förvaras i direkt solljus eller i närheten av ex. värmeelement eller dylikt. Förvaringsplatsen bör heller inte vara för kall. Fundera alltså ut var du hemma har en passligt kylig plats, som kan funka som förvaringsplats för dina oöppnade kosmetikprodukter. Kanske en garderob, kläd-rum eller dylikt? Kom dock även ihåg att alla produkter också har ett bäst-före datum, så det lönar sig nog inte att bunkra upp med ett alldeles för stort lager av kosmetik ändå.

Ofta blir det ju naturligt så att man förvarar öppnad kosmetik i badrummet, vilket i sin tur betyder att förvaringsutrymmet oundvikligen alltid är lite fuktigt. Även då lönar det sig förstås också att tänka på temperatur och platsen var man förvarar produkterna på, och ex. flytta makeupväskan så långt bort som möjligt ifrån duschen och bastun. Duschgelerna är bra att lyfta från badrumsgolvet lite högre upp, för att så mycket som möjligt undvika att de duschas av hett vatten.

Förutom förvaringsplatsen påverkas produktens hållbarhet även av hur man använder produkten i fråga. Smutsiga händer och makeupredskap sprider alltid små mikrober, som kan hjälpa till med att förstöra produkten. Har man ex. en dåligt försluten kork kan vatten komma in i produkten. Det lönar sig alltid att hantera kosmetik med rena, torra händer och redskap, samt alltid stänga korkar ordentligt.

Till Dermosil-produkterna väljer vi alltid förpackningar som är hygieniska att använda och som bevarar produkternas hållbarhet på ett smart sätt. Många av våra produkter finns ex. i pumpflaskor, ur vilka man lätt får ut innehållet utan att det kommer smuts in i förpackningen. Schampo och handtvål är lätta att dosera ur pumpflaska, oavsett hur blöta händer man än här. Samma är det med våra serumflaskor, tack vare att de har en pipett behöver man inte röra innehållet i flaskan med fingrarna.

Små viktiga saker, som man sällan kanske tänker på!

Hudvänliga hälsningar,
Sanna
Content Producer

1 kommentar

Tips och råd för att hitta rätt i Dermosil djungeln!

Sanna Hudvård, Kampanjer

För någon vecka sedan kom vi på en briljant idé, med vilken vi kan hjälpa dig som kund lite på traven i ett av de många val som du ställs inför då du handlar Dermosil-produkter. Det är en mycket simpel idé egentligen och jag kan egentligen inte förstå varför vi inte kommit att tänka på den tidigare!

Vi har idag lite mera än 400 hudvänliga produkter i Dermosil-sortimentet och av dessa är något fler än 70 produkter för ansiktet. Vår idé innebär något så enkelt som att vi plockat ihop olika hudvårdsset för ansiktet åt dig, och där du får de produkter du behöver för hela din ansiktsvårdsrutin i ett enda knapptryck! Är du ny kund, och kanske annars också, kan jag tänka mig att Dermosil-sortimentet kan kännas överväldigande! Men just genom dessa 12 olika hudvårdsset för ansiktet är jag helt säker på att du enkelt kommer att hitta det som passar just Dig!

Bl.a. finns det set i Vitamin E-serien, i Nature-serien, för män, för torr hy, för normal hy och för fet hy. Alla produktset innehåller åtminstone en rengöringsprodukt och två eller flera ansiktsvårdsprodukter. I de fall det finns lämpliga serum i den produktserie vi plockat ihop produkterna från, ingår också ett serum. Alla produktset hittar du här. Gå gärna in och läs mera! Priserna på hudvårdspaketen för ansiktet har dessutom ett ca 20 % förmånligare pris än ifall du skulle köpa produkterna skilt för sig.

Utöver detta har vi också lanserat ett annat hjälpmedel i vår webbshop – en hudvårdsguide. I hudvårdsguiden får du tips och råd gällande produkter som kan passa just Dig och din hy. Förslag och rekommendationer får du genom att besvara några enkla frågor. Ifall du dessutom har ett lämpligt foto av dig själv rekommenderar jag varmt att du också laddar upp fotot i hudvårdsguiden, så får guiden också analysera ditt foto och får på så sätt ännu flera kriterier att ge dig ett korrekt produktförslag på.

Vi hoppas att vi med dessa nya hudvänliga produktset för ansiktet och med vår nya Hudvårdsguide kan ge Dig lite hjälp, tips och råd att hitta rätt i Dermosil-djungeln!

Ann-Sofie
Marketing Manager

EDIT: Utlottningen är avslutad! Vi kontaktar vinnarna personligen. Trevligt att även ni är glada över våra nya produktset för vård av ansiktet. : )
Pst! Vi blev ivriga kring lanseringen av våra nya hudvårdspaket för ansiktet och därför vill vi nu lotta ut ett paket bland alla som kommenterat denna post! Berätta alltså i kommentarsfältet vilket av dessa 12 hudvårdspaket som är just din favorit och du kan vinna paketet. Du har möjlighet att delta fram till midnatt den 18.3 och vi tar kontakt med vinnaren personligen. Lycka till!

35 kommentarer
LOAD MORE