Motion och hälsa Bäst just nu! – Vitaminer för en fin höst Läs mera
Hemmaspa Hundens egna favoriter för vård av päls och tassar Läs mera
Hudvård Motion och hälsa Höst och hög tid för skönhetssömn – sömnens betydelse för välmående och skönhet Läs mera
Makeup Tips för vardagsmakeup Läs mera

Bäst just nu! – Vitaminer för en fin höst

Sanna Motion och hälsa

Hösten innebär för många av oss influensatider. Årets mörkaste tid närmar sig och kroppen kan behöva hjälp på traven för att ta sig igenom den och må bra. Det är alltså hög tid att fylla på vitaminförrådet för att upprätta hälsa och välmående.

C-vitamin + zink motverkar trötthet och ger livskraft. C-vitamin minskar trötthet och utmattning medan zink främjar skelettets, hårets och hudens välmående. Kosttillskottet stödjer också immunförsvaret och stärker motståndskraften.

Omega 3 med ren fiskolja är en livsviktig byggsten som främjar och stödjer hjärnans, hjärtats och ögonens hälsa. Fiskoljan innehåller rikligt av de essentiella fettsyrorna EPA och DHA, som kroppen behöver för att upprätthålla sina viktigaste funktioner. Omega 3 behövs för en god hälsa och ny forskning visar dessutom att fiskoljan förbättrar fysiken hos äldre.

c-vitamiini ja sinkki

C-vitamin + zink

D-vitamin bör vi tanka inför vintern eftersom solen här i Norden inte räcker till för att ge oss tillräckligt med livsviktigt D-vitamin. Därför är våra D-vitaminnivåer som lägst på vintern. D-vitamin reglerar kalciumbalansen i kroppen, främjar stark benstomme och tänder samt stödjer immunförsvaret. Viktiga grejer!

Multivitamin + rosenrot innehåller viktiga vitaminer och välgörande ämnen, bland annat B-, C- och D-vitaminer, biotin och zink. Innehåller även rosenrot som under hundratals år använts för att ge kroppen extra energi. Kosttillskottet är exakt vad vi behöver under höst och vinter eftersom det ger ökad kraft och livslust, kompletterar näringsintaget och främjar ämnesomsättningen.

Sanna
Content producer

Inga kommentarer

Hundens egna favoriter för vård av päls och tassar

Gästbloggare Hemmaspa

Visste ni att vi också har Dermosil anhängare bland våra fyrfotade vänner? Två hundvalpar som fallit pladask för Dermosil Friend produkterna skickar hälsningar till er alla och ger samtidigt sina bästa päls- och tassvårdstips för höstens ruskväder och kommande vinterväder.

Leon

Hej på er! Jag heter Leon och är en snart sex månader gammal cavalier king charles spaniel. Jag var ganska liten för några månader sedan men nu är jag stor och stark, hoppar högt och springer snabbt. Det bästa jag vet är att leka med mina leksaker, träffa människor och andra hundar samt att äta godis.

Jag kan hitta de mest intressanta föremål på gatan, i skogen eller på gräsmattan. Jag vill gärna undersöka och nosa på föremålet ordentligt, ibland vill jag smaka också men det tycker inte husse och matte om. Undras varför…

Ibland efter att jag varit mycket ute, blir min päls och framförallt mina tassar lite smutsiga. Då tvättar matte och husse mig med Hundschampo. Det är speciellt utvecklat för oss hundar och gör pälsen mjuk och glansig. Känner mig faktiskt ganska fin efteråt. Så skönt dessutom att det går lätt att skölja ur schampot, jag har inte tid att stå hur länge som helst i duschen. Jag måste ju ha tid att leka med mina leksaker också.

Då jag var mindre hände det sig nu och då (eller om jag ska vara ärlig så hände det ganska ofta faktiskt) att jag inte hann ut för att uträtta mina behov. Då använde matte och husse lite Universalrengöringsämne på golvet för att göra rent efter mig. Rengöringsämnet doftar fräscht men inte för starkt, vilket är bra, jag vill ju kunna känna andra dofter också.

Nu ska jag tugga vidare på mitt tuggben, kliar fortfarande lite i tänderna. Vi hörs!

Selma

Jag heter Selma och är en snart 1-årig cockapoo (blandning mellan cocker spaniel och pudel). Min päls är jättefin, men eftersom den är både lockig och väldigt mjuk får jag lätt tovor i den. Därför använder min matte utöver Dermosils Hundschampo också Dermosils Hundbalsam då det är dags för mig att bli tvättad. Balsamet gör pälsen mjuk, glansig och lätt att borsta och på det viset behöver kammen inte tas fram lika ofta — något både jag och matte är glada för!

Två av de bästa sakerna jag vet är att jaga löv och att springa omkring i snön och jag ser fram emot att få göra det mycket nu när det börjar bli kallare ute! Jag har ingenting emot att ta promenader i kallare temperaturer, men kylan kan göra mina trampdynor torra och spruckna. För att motverka det brukar matte smörja in dem med Dermosils Tassalva. Salvan gör mina trampdynor mjuka och skyddar dem (och den är helt ofarlig för mig om jag känner för att ta ett smakprov).

Sådär! Med en päls utan tovor och mjuka trampdynor är jag nu redo för hösten!

Hösthälsningar,
Leon & Selma

Inga kommentarer

Höst och hög tid för skönhetssömn – sömnens betydelse för välmående och skönhet

Sanna Hudvård, Motion och hälsa

Nu är vardagen här och vi är åter inne i rutiner med tider som ska passas och jag märker igen att jag sover alldeles för lite. Jag knappar in på nattsömnen för att efter jobbet hinna motionera, laga och äta hälsosam mat samt hålla ordning hemma. Men vet ni vad? Så här borde man absolut inte göra. Sömnen utgör en otroligt viktig del av hela vårt välmående. Forskning har visat att sömnen även inverkar på hudens välmående och på så sätt även på utseendet.

Huden har nämligen sin egen naturliga 24 timmars rytm. Dagtid är huden i försvarsställning och skyddar sig mot olika yttre skadliga faktorer. Nattetid tar huden igen sig, förnyas och reparerar sig själv. Medan vi sover skapar huden nya friska hudceller, den sätter igång sin egen rengöringsprocess och försöker reparera skador i huden. Nattsömnen påverkar hudens hälsa och välmående eftersom huden under natten ska ta hand om sig själv. En god natts sömn gör att huden ser frisk, sund och klar ut.

Det är individuellt hur många timmar sömn vi behöver men i medeltal behöver en vuxen person 7-9 timmar per natt. Inte mindre men helst inte heller mer! Även sömnens kvalitet har betydelse. Om du sover jättelänge men vaknar varannan timme har sömnen inte samma läkande och helande effekt som om du sover gott och djupt.

Nu på hösten är det läge att se över rutinerna, samla krafter för den mörka vintern som vi har framför oss och ta tag i nya skönhetsrutiner! Bestäm vilken tid du ska gå till sängs så att du säkert får sova tillräckligt många timmar. Rör på dig, se till att sovrummet är behaglig svalt och kom ihåg att gå ner i varv innan du går och lägger dig för att få njuta av en så välgörande och givande sömn som möjligt.

För att optimera din skönhetssömn ska du också passa på att uppdatera dina hudvårdsrutiner. Bra rutiner möjliggör att huden kan koncentrera sig på sina viktigaste uppgifter under natten, att läkas och förnyas. Rengör ansiktet på kvällen och glöm aldrig en fuktgivande kräm! En riklig nattkräm och ett serum förser huden med ämnen för den naturliga förnyelseprocessen.

Skäm bort huden i höst med lyxiga återfuktande nattkrämer och serum. I vårt sortiment hittar du även hudvårdsset, som innehåller allt du behöver för din dagliga huvårdsrutin.

Sov gott!
Sanna
Content Producer

Inga kommentarer

Tips för vardagsmakeup

Sanna Makeup

Sommaren övergår så småningom till höst och vardagen tar vid. Att återgå till trygga rutiner känns sist och slutligen riktigt bra! Då man väl får flyt på vardagen ger en enkel och snygg vardagsmakeup guldkant på tillvaron.

I septembertidningen presenterar vi de bästa tipsen för höstens vardagsmakeup. Med detta vill vi göra återgången till rutiner till något roligt och lite lyxigt. Med fiffiga tips och trix får du enkelt till en lyckad vardagsmakeup. Kom ihåg att det är tillåtet att leka med olika färger på ögonskugga och läppglans också till vardags!

Miia

-Variera nyansen på din foundation enligt årstid: byt till en något mörkare nyans under sommaren och återgå till en ljusare nyans då sommarens solbruna hud bleknat.

-Undvik att dra långa streck då du fixar ögonbrynen. Försök istället dutta i små korta drag med ögonbrynspenna, på så vis får du ett naturligt resultat. Moist proof Ögonsbrynsfärg (medium & fair) kan också användas som ögonskugga! Applicera med fingertopparna för ett naturligt och mjukt slutresultat.

Elina

-Använd Transparent löspuder som bas under ögonskuggan. Pudra lätt på ögonlock och under ögat för att förhindra att mascaran och ögonskuggan inte klottar.

Mascara på undre fransraden ger vacker karaktär åt ögonen. Applicera endast vid roten av fransarna, på så vis undviker du att området under ögat skuggas.

-Markera kindbenen och näsroten med hjälp av Solpuder och Rougeborsten.

Hannele

-Trolla fram en hållbar läppmakeup med hjälp av pensel. Applicera läppstift från läpparnas yttre kant och uppåt mot mitten, så att penselns kant går utmed läpplinjen. Använd först penselns kant för att markera konturerna, pensla sedan ordentligt med hela penseln mot läpparna. Ögonbrynsborstens vinklade del passar perfekt för just detta!

På bilderna ser du tre av våra härliga kunder som agerar modeller i september-oktober tidningen! Nedan finns listat vilka produkter som använts i deras makeup. Mera tips för en lyckad vardagsmakeup hittar du i tidningen!

Önskar dig en härlig start på hösten,
Sanna 
Content Producer

Produkterna som använts i Miias makeup:
3889 Flytande concealer light
3650 Aina crème fair
3893 Lystergivande droppar
3861 Makeupborste
3688 Solpuder
3873 Transparent löspuder

9233 Ögonbryns- och Ögonfransgel
3545 Ögonbrynspenna medium
3845 Moist Proof Ögonbrynsfärg medium

3860 Duo Ögonskuggsborste
3928 Ögonskuggspalett
3857 Magnetic Ögonskugga dark brown

3795 Moist Proof Eyeliner black
3900 Maximizing Moist Proof mascara

9484 Flytande matt Läppstift punch
3800 Läppglans Carnival Pink

3685 Smoothing Underlack

Produkterna som använts i Elinas makeup:
3889 Flytande concealer light
3750 Duo Concealer
3859 Highlighter
3715 Makeup crème fair
3893 Lystergivande droppar
3861 Makeupborste
3688 Solpuder
3873 Transparent löspuder

9233 Ögonbryns- och Ögonfransgel
3845 Moist Proof Ögonbrynsfärg medium

3860 Duo Ögonskuggsborste
3928 Ögonskuggspalett

3673 Ögonpenna brown
3900 Maximizing Moist Proof mascara

3778 Transparent Läppkonturpenna
9485 Flytande matt Läppstift chestnut
3835 Läppstift Vintage

Produkterna som använts i Hanneles makeup:
3833 Flytande Concealer beige
3750 Duo Concealer
3882 Foundationborste
3716 Makeup crème medium
3861 Makeupborste
3688 Solpuder
3873 Transparent löspuder

9233 Ögonbryns- och Ögonfransgel
3545 Ögonbrynspenna medium
3845 Moist Proof Ögonbrynsfärg medium

3860 Duo Ögonskuggsborste
3854 Magnetic Ögonskuggspalett
3855 Magnetic Ögonskugga nude
3858 Magnetic Ögonskugga dark grey
9487 Magnetic Ögonskugga shiny purple
19311 Magnetic Ögonskugga magic forest

3656 Ögonpenna black
3900 Maximizing Moist Proof mascara

3778 Transparent Läppkonturpenna
9484 Flytande matt Läppstift punch
3800 Läppglans Carnival Pink

3735 Uppfräschande Makeup Fix

9460 Nagellack Icy mint

Inga kommentarer

Världens bästa havre

Sanna Bakom kulisserna, Hudvård

Finländsk havre är världens bästa – vilket det också pratas & skryts om ute i världen. Vårt unika klimat & väderförhållanden är vad som gör vår havre speciell. Det finns inget annat land i världen, som på såhär nordliga breddgrader skördar havre. Dessutom gör de långa dagarna & intensiva somrarna att havren får en massa extra boost.

Alla är vi eniga om havrens hälsofördelar, men vad många kanske inte vet om är att dess goda egenskaper även gör nytta utvändigt. Finländsk havre är väldigt ren och näringsrik, och passar därför utmärkt även som ingrediens i kosmetika. Dermosil Kaura -serien är en hyllning till den finländska havren och jordbruket. Av världens bästa havre kan det väl inte bli till något annat än världens bästa, hudvänliga hudvårdsprodukter..?

Den inhemska havre som finns i våra kaura-produkter har många fördelaktiga egenskaper för hudvården. Bl.a. så har den en väldigt hög betaglukan-halt. Betaglukan stödjer i kosmetika bl.a. hudens förnyelseprocess, hjälper till med att förebygga ålderstecken, lugnar huden och minskar dess rodnad. Fröoljan som utvinns ur havre innehåller rikligt med antioxidanter och det fina mjölet som utvinns hur havren verkar väldigt återfuktande för huden.

Havre ger hudvårdsprodukter en gnutta gyllene, naturlig nyans och en lyxigt silkig konsistens. Produkterna för en närmare naturen, och man kan riktigt känna den inhemska naturens lyxighet när man använder dem. De påminner oss om att vara stolta över vårt hemland!

Kaura Handräm / Handtvål / DuschkrämSocker kroppspeelingBody butter

Om du ännu inte har bekantat dig med de sammetslena och hudvårdande Kaura-produkterna, kan det nu vara en bra tidpunkt att passa på! Just nu är det nämligen skördesäsong! I vårt sortiment hittar du hudvänliga havreprodukter för vård av både händer och kropp.

Och hej, psst! Skördesäsongen till ära ger vi med en gratis mini Kaura handkräm vid alla beställningar som görs i webbshopen 24-27.8.!

Sanna
Content Producer

Inga kommentarer

Lite speciella produkter – för män!

Gästbloggare Hudvård för män

En man kan också behöva lite mer speciella produkter. Det är inte så ovanligt att hyn i ansiktet behöver en rejäl rengöring. Då kan det vara bra att använda en peeling, som rengör och återfuktar. Exempelvis vår oparfymerade Sensitive Ansiktspeeling passar utmärkt för även män. Peelingen kan användas ett par gånger i veckan. För daglig rengöring föredrar jag Dermosil Sport & Sauna Rengöringsmousse. Den är speciellt utvecklad för män, och rengör ansiktet effektivt men skonsamt från orenheter, svett och fett.

Många män har fet eller glansig hud. I vår Man-serie har vi just en sådan produkt som gör huden matt. Den Mattgörande Energiserum för ansiktet kan användas i hela ansiktet eller just på de ställen som är mest glansig, t.ex. på näsan. Krämen funkar som ett serum, som återfuktar huden utan att få det att se fett ut och ger huden i ansiktet en fräsch känsla.

Sport & Sauna Skäggolja 

Just nu är det populärt med skägg i olika former. Skägget blir strävt om den inte skötes. För både kort och långt skägg finns en mycket användbar Skäggolja. Den gör skägget mjukt och snyggt, samt lättare att hantera. Skäggolja vårdar skägget och samtidigt även huden där under.

Det känns bra att vårda huden. Då och då med specialprodukter.

Henry
Grundare av Dermoshop Oy

Psst, du hittar både Skäggoljan och Classic Ansiktspeeling ännu till reapris i DermoRumba -rean, som pågår fram till 21.8.2018!

Inga kommentarer

En dag i rampljuset

Sanna Bakom kulisserna

Minns du, när vi i våras sökte efter modeller bland våra kunder, som skulle få vara med i höstens kundtidning? Det hände en massa kul bakom kulisserna, när våra tre modeller fotades i slutet på maj!

Fotograferingsdagen var spännande både för oss och modellerna. Det som gjorde oss mest nervösa, var huruvida vi skulle lyckas fixa till en oförglömlig & bra dag för modellerna eller ej… För modellerna var fotograferingsdagen en helt ny upplevelse, och därav förstås väldigt spännande. Det är inte varje dag man får full uppmärksamhet av makeupartist, stylist och fotograf samtidigt!


Först fick våra underbara modeller slå sig ner och bli sminkade. Vår makeupartist fixade till snygga vardagsmakeuper, och gav samtidigt praktiska tips & tricks. När både smink & hår var klart, fick modellerna välja passande kläder & accessoarer med hjälp av en stylist.

Innan fotografen fick börja knäppa av bilder, var det en massa hålligång med att fixa till det allra sista med sminket, ge håret en sista touch-up och fixa till outfiten. Stundom var det fyra olika kvinnor runt en & samma modell samtidigt, för att fixa till det allra sista för att göra modellen kamera-redo.

Efter ett par timmar av förberedelser var det äntligen dags att få hoppa framför kameran. Även om fotograferingen gjorde modellerna aningen spända i början, var det absolut noll spänning sen efter de första bilderna. Våra modeller såg så vackra och självsäkra ut! Att dagen var lyckad syns definitivt på bilderna!

Själva fotograferingen var snabbt förbi i jämförelse med förberedelserna, under en halvtimme faktiskt. Efter fotograferingen hann vi också sätta oss ned ett tag för att prata med modellerna om hur dagen varit. Den givande dagen gav modellerna ett roligt avbrott i vardagen, och en typ av “skäm-bort-dig-själv” -upplevelse. Telefonerna var avstängda och man fick ro att fokusera på sig själv till 100%. Samtidigt handlade dagen väldigt mycket om att vara modig och att vara med om någonting helt nytt. Det var många småsaker man annars kanske inte skulle våga testa eller göra som nu överraskade positivt! Många nya, praktiska tips gällande vardagsmakeup fick man med sig hem också.

Det är aldrig fel att reservera en dag för sig själv, för att få en liten andningspaus och en stund att få skämma bort sig själv. Att boka in en tid hos frisör eller kosmetolog, eller fast göra ett hemmaspa där hemma. Speciellt nu kan det vara riktigt skönt med en sådan dag, när sommaren håller på ta slut och man snart är tillbaka i de stressiga vardagsrutinerna… Var modig och testa något nytt, och sök inspiration runt omkring dig. Allt nytt brukar på något vis pigga upp en och ha stor påverkan fastän hur små de är!

Håll utkik efter modell-extrat i septembertidningen, för att läsa mer och se bilderna. Även här i bloggen kommer det snart mer, håll utkik 😉

Sanna
Content Producer

Inga kommentarer

Magiska serum

Sanna Hudvård

Serum är på tapeten titt som tätt, men vad är egentligen ett serum? Kortfattat kan man säga att ett serum är en dunderprodukt, det innehåller massor med aktiva ämnen i koncentrerat format. Konsistensen är ofta tunn, de aktiva ämnens småsmå molekyler upptas av hudens djupare skikt.

Ofta är ett serum utvecklat för att vårda ett specifikt hudproblem. För att välja rätt serum för dig gäller det att fundera på vad din hy behöver. Samtidigt är det bra att komma ihåg att hudens behov förändras i takt med årstider och ålder. I Dermosil sortimentet hittar du sju hudvänliga serum. I bilden här nere har jag sammanfattat varje serums kärnegenskaper. Vilka av egenskaperna passar in på din hy just nu? Läs mer om alla serum i webbshopen.

Faces Peelande Nattserum /
Ski Comfort Glowing AnsiktsserumNature Ansiktsserum /
Vitamin E Ansiktsserum Hyal-X3 /
Faces Age Defence ElixirSkin Solutions Anti-stress serum /
Faces Hudbalanserande Serum

Applicera serum på rengjord hy morgon och kväll. Eftersom serum är så effektiva, räcker det med några droppar. Ett serum absorberas bäst direkt efter applicering av ansiktsvatten, då huden ännu är lite fuktig. Klappa försiktigt in serumet i huden, den rörelsen hjälper huden att bättre uppta serumet. Använd gärna serum också på hals och dekolletage, men undvik området kring ögonen. Ett serum passar utmärkt även under makeup.

Ovanpå serumet kan du använda en återfuktande ansiktskräm. Ett serum ersätter inte ansiktskrämen, utan fungerar helt enkelt som en extra boost för din hy. Serum som är utvecklade för ett specifikt hudproblem kan t.ex. användas som en kur, medan en ansiktskräm är en del av din dagliga ansiktsvård.

Vad känner du att din hy behöver just nu?
Sanna
Content producer

Inga kommentarer
LOAD MORE