Ilmainen toimitus yli 50 €:n tilauksiin - Toimitusaika 1-3 arkipäivää

Uutiset ja artikkelit / Ihonhoito

Kipua kantapäissä? - Hoida halkeamat kuntoon

8. tammikuuta 2016

Tunnetko kävellessä ikävää kipua kantapäissä, päkiän alueella tai varpaiden reunoilla? Iho on kuiva ja halkeillut. Vaiva on tyypillinen varsinkin talvella, mutta myös liian pienet tai vääränmalliset kengät tai jalkojen oma rakenne voivat vaikuttaa helkeamien syntyyn. Säännöllinen ja ajoissa aloitettu hoito auttaa halkeilevien kantapäiden ongelmassa.

Iho halkeilee venyessä

Kuiva iho ei jousta. Kävellessä kantapäämme kohtaavat kovan alustan voimakkaassa kantaiskussa, mikä kohdistaa painetta kantapään ihoon. Iho venyy ja kunnoltaan kuiva iho halkeilee helposti.

Mitä kuivempi, ahavoittuneempi ja paksuuntuneempi iho on sitä helpommin siihen syntyy halkeamia. Ihon paksuuntumista ja ahavoittumista taas aiheuttaa mm. paljasjaloin kävely. Myös seisomatyö, kovat työskentelyalustat ja ylipaino lisäävät riskiä halkeileville kantapäille. Tarkista, että käyttämäsi kengät ovat oikean kokoiset ja malliset! Esimerkiksi liian pienten sandaalien reunat aiheuttavat lisäpainetta ja -venymistä kantapäiden iholle, mikä johtaa ihon halkeiluun.

Ihon kapea halkeama eli pykimä saattaa ulottua jopa verinahkaan saakka. Jokainen, jolla on joskus ollut halkeamia kantapäissään tietää miten kivuliaita pienet, mutta syvät haavat voivat olla! Kantapäiden halkeamat on syytä hoitaa ajoissa kuntoon, sillä halkeamien kautta elimistöön pääsee bakteereja ja tulehtunut haava voi aiheuttaa vakavampia ongelmia.

Rasvaus hoitaa halkeamia

Ihon rasvaus on tehokas tapa hoitaa kantapäiden halkeamia. Voide, joka sisältää kuivaa ihoa pehmittävää ureaa eli karbamidia ja ainesosia, jotka sitovat tehokkaasti kosteutta, auttaa halkeamien hoidossa. Tiesithän, että Dermosil-valikoiman Karbamidi Jalkavoide (3573) on kehitetty juuri tähän tarkoitukseen. Karbamidipuikko (3689) on oivallinen täsmähoito kuiville kantapäille, sillä sitä on helppo levittää suoraan puikosta kantapäiden kuivalle iholle. Dermosil-valikoimassa vaihtoehtoja jalkavoiteille ovat myös mentolia ja eukalyptusta sisältävä Jalkavoide (3042) sekä Spa & Sauna -tuotesarjan sitruunainen Jalkavoide Shea (3161). Extra-voide (3007) on erinomainen hajustamaton vaihtoehto.

Jalkojen voitelu on parasta tehdä jalkojen pesun jälkeen, jolloin iho on vielä kostea. Käytä jalkakylvyssä Jalkakylpysuolaa (3888).  Kuivaa jalat huolellisesti, myös varpaiden välit, ja levitä voide iholle. Voit tehostaa voiteen hoitavaa vaikutusta pukemalla kevyet ja tarpeeksi väljät puuvillasukat jalkoihin yön ajaksi.

Kuorintasukat (3713) on kertakäyttöinen jalkahoito, jonka lopputulos säilyy viikkoja. Kuorintasukat irrottavat jalkateristä tehokkaasti kuollutta ihosolukkoa. On kuitenkin syytä muistaa, että tuotetta ei pidä käyttää, mikäli jaloissa on avohaavoja tai ihoärsytystä. Jalkojen iho pysyy pehmeänä, kun sivelet niihin Jalkaseerumia (3714) vaikkapa joka ilta.

Jatkuva huolenpito on jalkojen iholle tärkeää.

Kantapäiden ihon hoidossa on aina tärkeää muistaa hyvien sukkien ja kenkien merkitys sekä päivittäinen jalkahygienia. Vaikeiden kantapäähalkeamien hoitoon voi saada apua myös kenkiin laitettavista pohjallisista tai kantapäitä pehmustavista kantakupeista tai liimattavista suojista. 

Lähteet:
Terveyskirjasto Duodecim
Diabetesliitto

Artikkeliin liittyviä tuotteita

Meistä

Turvallisia ja ihoystävällisiä koko perheen perustuotteita, trendikkäitä erikoishoitotuotteita, laadukkaita meikkejä sekä luonnollisia kodin puhdistustuotteita –
Dermoshop Oy on kehittänyt Dermosil-tuotteita jo vuodesta 1988, ja tällä hetkellä tuotevalikoima on noin 400 tuotteen laajuinen. Tutustu ja ihastu!

Tilausehdot | Järjestelmätiedot © Dermoshop Oy