Ilmainen toimitus yli 50 €:n tilauksiin - Toimitusaika 1-3 arkipäivää

Uutiset ja artikkelit / Ajankohtaista

Kokataan vihreästi

30. huhtikuuta 2019

Mahtavan kosmetiikan lisäksi Pohjanmaalta tulee myös makoisia vihanneksia, muun muassa puolet kotimaisista tomaateista! Alkuperä ja raaka-aineet ovatkin tärkeitä niin ruuanlaitossa kuin kosmetiikassa. 

Nämä raikkaat ja herkulliset reseptit on toteutettu yhteistyössä naapurimme, Närpiön Vihannesten kanssa. Ne toimivat täydellisesti niin kesän juhlissa kuin simppelinä lomapäivän lounaana. Ja kun herkut on syöty ja mahat täynnä, on uusi Dermosil-käsitiskiaine tehokas apuri tiskipuuhissa.

Katso lisää vihreitä reseptejä osoitteesta kasvisreseptit.fi!

Kermainen kurkkusalaatti grillattujen kausivihannesten kera 
6-8 annosta

Kurkkusalaatti:
230 g kikherneitä
1 rkl  rapsiöljyä
1 kotimainen kurkku 
1 punasipuli
¼ ruukkua tuoretta timjamia

Avokadotahna:
3 avokadoa
2 valkosipulinkynttä
2 limen mehu
1 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa

Lämpimät kausivihannekset:
150 g kevätsipulia
8 kpl vihreää parsaa
10 kpl tuoretta retiisiä
½ dl rapsiöljyä

Koristeluun:
50 g sokerijuurikaita
¼ ruukkua tuoretta timjamia

Paahda kikherneitä kuumalla pannulla, jotta ne saavat hieman väriä, ja anna niiden sitten jäähtyä. 

Pilko kurkku paksuiksi tikuiksi. Upota tikut jääkylmään veteen 5-10 minuutiksi, jotta niistä tulee rapeita. Siirrä sitten kurkut siivilään ja valuta vesi pois. 

Sekoita avokado, valkosipulinkynnet, limen mehu, oliiviöljy ja suola monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa tasaiseksi tahnaksi.

Sekoita keskenään salaatiksi kikherneet, kurkkutikut, hienoksi pilkottu punasipuli ja avokadotahna. 

Pilko kevätsipulien vihreä osa renkaiksi ja sekoita salaattiin.

Halkaise kevätsipulit, parsat ja retiisit pituussuunnassa, sekoita kulhossa ja mausta rapsiöljyllä. Paista vihannekset kuumalla grillipannulla tai paistinpannulla. 

Tarjoile salaatti suurelta vadilta. Koristele hienonnetulla sokerijuurikkaalla ja timjamilla.

Tacoja tomaatti-kurkkusalsalla ja halloumilla
4 annosta

Tomaatti-kurkkusalsa:
1 rasia Närpiön Vihannesten Dunne-tomaatteja
10 cm kotimaista kurkkua
1 punainen kotimainen chili
1 nippu tuoretta lipstikkaa
1 tl sokeria 
½ tl suolaa
1 rkl viinietikkaa 
3 rkl oliiviöljyä
2 tl tomaattipyreetä

8 tacokuorta

400 g halloumia
2 rkl oliiviöljyä

Koristeluun:
Herneenversoja 
Tuoretta lipstikkaa

Viipaloi Dunne-tomaatit. Poista kurkun siemenet teelusikalla ja pilko kurkku pieniksi kuutioiksi. Poista chilistä siemenet, ja hakkaa chili ja lipstikka pieneksi veitsellä.

Sekoita vihannekset keskenään isossa kulhossa yhdessä sokerin, suolan, viinietikan, oliiviöljyn ja tomaattipyreen kanssa.

Leikkaa halloumi siivuiksi, sivele oliiviöljyllä ja paista kuumassa grillipannussa tai paistinpannulla. 

Lämmitä tacokuoret ja täytä paistetulla halloumilla sekä tomaatti-kurkkusalsalla. Koristele tuoreilla herneenversoilla ja lipstikalla.

Kesäkeitto
5 annosta

400g perunaa
150g Porkkanaa
150g Naurista
100g Palsternakkaa
50g Purjoa
1/2kpl Kukkakaali
1/2kpl Parsakaali
50g Herneistä
1dl Kermaa
Persiljaa
Tilliä
Maustepippuria
Suolaa
Valkopippuria
Kasvislientä
Vettä

Kuori ja kuutioi perunat, juurekset ja muut vihannekset. Kuori ja hienonna sipuli, suikaloi purjo.

Laita vihannekset, peruna, sipuli ja purjo kattilaan ja lisää kasvisliemi ja maustepippuri.

Kiehauta ja anna kiehua niin kauan että perunat kypsyvät. Lisää kukkakaali, parsakaali, herneet ja ne hienonnetut yrtit.

Lisää myös kerma ja anna kiehua hiljalleen pienen hetken.

Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Anna seistä ja vetäytyä hetken ennen tarjoilua.

Meistä

Turvallisia ja ihoystävällisiä koko perheen perustuotteita, trendikkäitä erikoishoitotuotteita, laadukkaita meikkejä sekä luonnollisia kodin puhdistustuotteita –
Dermoshop Oy on kehittänyt Dermosil-tuotteita jo vuodesta 1988, ja tällä hetkellä tuotevalikoima on noin 400 tuotteen laajuinen. Tutustu ja ihastu!

Tilausehdot | Järjestelmätiedot © Dermoshop Oy