Kaikki tammikuun asiakaslehdet on postitettu ja ne saapuvat asiakkaille viikon 3 aikana.

Uutiset ja artikkelit / Kasvojenhoito

Kosteustasapaino on pehmeän ihon perusta

12. syyskuuta 2016

Iho on kehomme suurin elin. Sen tärkeä tehtävä on suojella kehon kudoksia ulkomaailmalta, osallistua hengitykseen ja lämmönsäätelyyn sekä kertoa ihmisen tunteista ja terveydestä.

Kehon koko vesimäärästä ihossa on 20 prosenttia. Siitä 70 prosenttia on dermiksessä, eli verinahassa, joka on keskimmäinen ihon kerroksista.

Iho, jonka kosteuspitoisuus on normaali, on sileä, pehmeä ja kimmoisa. Sen kudoksia suojaava kerros on kunnossa ja iho vastaanottaa hoitavia voiteita ja antaa niiden vaikuttaa.

Sitä vastoin iho, jonka kosteuspitoisuus on alentunut, on karhea ja hilseilevä. Kuivuus näkyy etenkin ihon pinnassa, joka on väriltään harmaa ja elastisuudeltaan kireä. Todellisuudessa iho on kuiva myös pinnan alapuolelta kaikista kerroksistaan.

Kuivassa ihossa suojaava kerros ei ole kunnossa, iho on herkkä, sen vastustuskyky on alentunut eikä iho vastaanota hoitavia tuotteita. Iho myös ryppyyntyy normaalia helpommin.  

Monet eri tekijät alentavat ihon kosteutta. Niitä ovat mm. ikä, ilmastolliset tekijät, auringon UV-säteily, huoneistojen lämmitys, ravintotekijät, tupakointi ja virheelliset ihonhoitotavat, joista ihon puhdistus on yksi tärkeimmistä. Puhdistusaineiden liika voimakkuus lisää ihon kuivuutta. Myös hoitamattomuus näkyy ihon muutoksina.

Ihon kosteuspitoisuus säilyy ja palautuu normaaliksi hyvällä hoidolla ja oikeanlaisilla tuotteilla, terveillä elintavoilla sekä kiinnittämällä huomiota ravinnon laatuun ja päivittäin nautittavaan vesimäärään.

Artikkeliin liittyviä tuotteita

Meistä

Turvallisia ja ihoystävällisiä koko perheen perustuotteita, trendikkäitä erikoishoitotuotteita, laadukkaita meikkejä sekä luonnollisia kodin puhdistustuotteita –
Dermoshop Oy on kehittänyt Dermosil-tuotteita jo vuodesta 1988, ja tällä hetkellä tuotevalikoima on noin 400 tuotteen laajuinen. Tutustu ja ihastu!

Tilausehdot | Järjestelmätiedot © Dermoshop Oy