Sulfaatiton shampoo: Miksi valita shampoo ilman silikonia ja sulfaatteja?

Sulfaatiton shampoo ylläpitää hiusten hyvinvointia säilyttämällä niiden luonnolliset ja kosteuttavat öljyt sekä elävöittää kuivia ja elottomia hiuksia. Se myös pitää hiusvärin kirkkaana pidempään, vähentää hiusten pörröisyyttä ja päänahan herkkyyttä. Sulfaatiton ja silikoniton shampoo sopii käytännössä kaikille. Ei siis ole väliä ovatko hiuksesi hyvinvoivat tai kuivat ja kärsineet, sillä se auttaa vaurioituneiden hiusten hoidossa ja ylläpitää hyväkuntoisten hiusten ja hiuspohjan hyvinvointia. 

Mitä sulfaatit ovat?

Sulfaatit ovat vaahtoavia pinta-aktiiviaineita, jotka poistavat tehokkaasti likaa ja rasvaa. Sulfaatteja käytetään usein shampoiden lisäksi mm. kodin pesuaineissa niiden tehokkuuden ja vaahtoutuvuuden vuoksi. Usein runsas vaahtoutuminen yhdistetään pesutehoon ja laatuun. Runsas vaahto ei kuitenkaan ole hyvän pesutehon mittari, sillä myös sulfaatittomat shampoot pesevät hiukset todella tehokkaasti, vaikka ne eivät vaahtoudu samalla tavalla kuin sulfaatteja sisältävät shampoot. 

Sulfaatit valmistetaan keinotekoisesti laboratoriossa kasviperäisistä rasva-alkoholeista. Sulfaatteja on erilaisia, joista tehokkaimmat ja tunnetuimmat ovat SLS-sulfaatit, eli Sodium Laureth ja Sodium Lauryl -sulfaatit.

Sulfaatittoman ja silikonittoman shampoon hyödyt

Sulfaatiton shampoo säilyttää hiusten luonnolliset ja kosteuttavat öljyt, mikä on yksi sen merkittävimmistä hyödyistä. Mitä paremmin hiuspohja pysyy luonnostaan kosteutettuna, sitä paremmin hiuksesi voivat ja pysyvät pehmeinä ja sileinä. Paras sulfaatiton ja silikoniton shampoo pesee hiukset puhtaaksi hellävaroen ja hiusta samalla hoitaen. Sulfaatteja kannattaa välttää erityisesti silloin, jos sinulla on kuivat, vahingoittuneet, kiharat, värjätyt tai vaalennetut hiukset.

Kuivat hiukset tarvitset runsaasti kosteutta ja koska sulfaatit kuivattavat hiuksia entisestään, aiheutuu niiden käytöstä hiusten katkeilua ja pörrööntymistä. Kiharat hiukset ovat luonnostaan kuivat, joten voimakkaasti pesevät sulfaatit eivät ole niille paras vaihtoehto. Myös vaurioituneet ja vahingoittuneet hiukset kaipaavat sulfaattien sijaan korjaavia, kosteuttavia ja hellävaraisia ainesosia.

Sulfaatiton shampoo pitää hiukset kuohkeina eikä tee niistä latteita ja raskaan tuntuisia. Se myös suojaa hiuksia lämmöltä ja UV-säteiltä sekä auttaa hiusväriä säilymään kirkkaana pidempään.

Mistä tietää onko shampoo sulfaatiton?

Selvittääksesi, onko shampoo varmasti sulfaatiton, lue aina ainesosalista läpi. Jos listalta löytyy esimerkiksi edellämainittuja SLS-sulfaatteja tai muita sulfaatti-sanan (eng. sulfate) sisältäviä ainesosia, kyseessä ei ole sulfaatiton shampoo. 

Tilaa sulfaatiton ja silikoniton shampoo Dermosililta

Paras sulfaatiton shampoo on sellainen, joka sisältää esim. glukosideja, sulfosukkinaatteja, glutamaatteja sekä muita kasviperäisiä pinta-aktiivisia ainesosia. Kyseiset ainesosat ovat hellävaraisia hiuksille, ja vaikka ne eivät vaahtoa yhtä paljon kuin sulfaatteja sisältävät shampoot, ne puhdistavat hiukset silti tehokkaasti kuivattamatta hiuksia ja hiuspohjaa.

Dermosilin Hair Solutions -tuotesarja sisältää korkealaatuisia hiustenhoitotuotteita ilman sulfaatteja ja silikonia. Näissä tuotteissa on hyödynnetty tehokkaita ainesosia, jotka ravitsevat ja hoitavat hiuksia tehden niistä terveemmät ja vahvemmat.

Hair Solutions -tuotesarjaan kuuluva Ravitseva shampoo on oikeaa superfoodia hiuksille. Tämä korkealaatuinen ja kosteuttava sulfaatiton shampoo ravitsee tehokkaasti hiuksia ja hoitaa hiuspohjaa. Ravitseva shampoo pesee hiukset ja hiuspohjan puhtaaksi hellävaraisesti säilyttäen hiuspohjaa luonnollisesti suojaavan kerroksen, minkä ansiosta hiuspohja pysyy hyvinvoivana ja tasapainoisena. Sarjaan kuuluu myös Ravitseva sulfaatiton ja silikoniton hoitoaine.

Katso Dermosilin kaikki silikonittomat shampoot ja hoitoaineet.