loader

Turvallisia maksutapahtumia Klarnan kanssa

Klarnan uusi verkkopankkimaksu on herättänyt muutamia kysymyksiä. Tässä tiivistettynä mistä on kyse ja miksi verkkopankkimaksu on muuttunut.

Miksi muutos on tapahtunut?
Klarnan uusi verkkopankkimaksu perustuu uuteen PSD2-direktiiviin ja Klarnan tytäryhtiö Sofort tarjoaa tämän uuden direktiivin mukaisen maksutoimeksiantopalvelun. Uusi maksutapa hyödyntää pankkien mobiilipankki- ja PSD2-rajapintoja, jonka vuoksi asiakkaat voivat maksaa verkkomaksuja kulkematta toisinaan takkuisilta tuntuvien käyttöliittymien läpi. 

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että verkko-ostosten maksaminen etenkin mobiililaitteella nopeutuu ja tulee sujuvammaksi. Klarnan verkkopankkimaksu on Suomen Finanssivalvonnan vahvistama maksutapa.

Mitä tämä kaikki tarkoittaa? 
Uuden direktiivin mukaan tilinpitäjäpankkien on mahdollistettava niin sanotuille kolmansille palveluntarjoajille, esimerkiksi Klarnalle, pääsy asiakkaan tilille asiakkaan suostumuksen perusteella. Pääsy asiakkaan tilille, ei tarkoita sitä, että joku voisi käyttää tiliä omiin tarkoituksiinsa, vaan kaikki liittyy kyseiseen ostotapahtumaan. 

Klarna kysyy verkko-oston maksutapahtuman yhteydessä verkkopankin sisäänkirjautumistietoja käynnistääkseen maksutoimeksiannon automaattisesti maksajan puolesta hänen pyyntönsä mukaisesti. Asiakkaan pankkitietoja, kuten luottamuksellisia sisäänkirjautumistunnuksia tai vahvistuskoodeja ei koskaan tallenneta tai säilytetä. Kenelläkään ei ole pääsyä näihin tietoihin missään vaiheessa.

Kun Klarna käynnistää maksutoimeksiannon asiakkaan puolesta, pyytää Klarna lupaa selvittää asiakkaan tilinumeron. Klarna tarvitsee tilinumeroa, voidakseen tarvittaessa tehdä automaattisesti maksunpalautuksia asiakkaalle. Ostotapahtuman yhteydessä Klarna kerää vain sellaisia tietoja, jotka ovat välttämättömiä maksupalvelutapahtuman kannalta. Direktiivissä on säädetty, että muun muassa IBAN-tilinumero, asiakkaan henkilöllisyys ja tilin valuutta ovat välttämättömiä tietoja maksutoimeksiannon käynnistämiseksi. Jos asiakas ei halua näitä kyseisiä tietoja antaa, voi verkkopankkimaksun sijaan valita jonkin muun maksutavan.

Jatkossakin voi siis turvallisesti ja ilman huolia tehdä ostoja ja maksaa verkkopankkimaksuna!

Lue lisää Klarnasta täältä.

Jaa

Artikkeliin liittyvät tuotteet

Ajankohtaista