loader

Silikoni on kuivien hiusten pelastaja

shutterstock_1168568617.jpg
Silikonien tehtävä on silottaa hiusta, helpottaa kammattavuutta ja lisätä hiusten kiiltoa. Silikonit ovat yleinen ainesosa monessa hiustenhoitotuotteessa. Silikoneja on niin shampoissa, hiustenhoitoaineissa kuin hiustenhoitoöljyissä.

Silikonit ovat synteettisiä yhdisteitä, joiden rakenne perustuu piihin ja happeen. Silikoneja on tutkittu ja käytetty turvallisesti usean vuosikymmenten ajan. Tutkimukset ovat osoittaneet muun muassa sen, etteivät silikonit tuki ihohuokosia eivätkä vahingoita hiuksia.

Hiusten koostumuksesta 75 % on keratiinia ja 15 % vettä. Loput 10 % koostuu mineraaleista, väriaineista, hiilihydraateista ja lipideistä. Itse hius ei ole elävä.

Kun hiukset ovat terveet niiden pinta on sileä ja ne heijastavat kauniisti valoa. Kun hiukset ovat vahingoittuneet tai kuivuneet, hiuksen uloimman kerroksen suomut avautuvat ja hius on huokoinen, kuivan näköinen ja katkeilee helposti.

Silikonia sisältävät hiustenhoitoaineet silottavat hiusta ja antavat niille uutta kiiltoa. Silikoneja sisältäviä tuotteita voi käyttää jatkuvasti kuiviin hiuksiin. Mikäli hiukset kaipaavat vain vähän kiiltoa ja sileyttä riittää silikonituotteen käyttö joka 2-3 pesu, jolloin hiukset eivät latistu liiasta hoidosta vaan pysyvät ilmavina.

Silikonit eivät kerry hiuksiin vaan ne irtoavat suuremmaksi osaksi pesun yhteydessä ja varsinkin syväpesun yhteydessä.

Asiakkaidemme kommentteja Arganöljyseerumista (3692), joka sisältää hoitavaa arganöljyä ja siloittavaa silikonia:

"Superhyvä! Laitan pari tippaa hiuksiini joka pesun jälkeen – hiukseni ovat tosipehmeät sen jälkeen"
Ulrika H.

"Olen ollut hyvin skeptinen kaikkiin hiusöljyihin. Yleensä ne tekevät hiuksistani rasvaisen näköiset ja hieman epäillen kuitenkin tilasin tämän tuotteen. Minulla on pitkät, vaaleat hiukset ja erittäin kuivat. Laitoin pyyhekuiviin hiuksiin 2 tippaa öljyä ja föönasin kuivaksi. Hiuksista pehmeät ja ihanan tuoksuiset! Eikä yhtään rasvaisen näköiset. Latvat ei myöskään hapsottanu yhtään. Tästä tulee uusi luottotuotteeni!"
Heidi H.

Jaa

Artikkeliin liittyvät tuotteet

Ajankohtaista