loader

Aurinkosuoja – 7 kysymystä ja vastausta auringosta ja ihosta

Aurinkosuoja – 7 kysymystä ja vastausta auringosta ja ihosta. Vaasan keskussairaalan ihotautien ylilääkäri Johanna Hagman vastasi kysymyksiimme auringosta ja antoi vinkit turvalliseen auringossa oleskeluun.

Dermosil-Aurinko-1.jpg

1. Mitä hyötyä tai haittaa auringosta on iholle?
Auringon tärkein hyöty on ehdottomasti se, että aurinko käynnistää ihossa D-vitamiinin tuotannon. D-vitamiinia alkaa muodostua jo 15 minuutin ulkoilun aikana, ja riittävä D-vitamiinin saanti on olennainen osa kokonaisvaltaista hyvinvointia. Aurinko myös vaikuttaa mielialaan positiivisesti.

Toisaalta liiallinen altistuminen auringolle vaurioittaa ihoa ja voi saada siinä aikaan mutaatioita. Aurinko myös vanhentaa ihoa ja pahimmassa tapauksessa aiheuttaa ihosyöpää.

2. Miten aurinko näkyy iholla?
Aurinko nopeuttaa ihon omaa vanhenemisprosessia. Auringon vaikutukset näkyvät iholla ryppyinä ja juonteina sekä ihon epätasaisena sävynä, niin sanottuina pigmenttiläiskinä.

3. Voiko auringon aiheuttamia vaurioita korjata?
Ei kokonaan, mutta jossain määrin kyllä. Osa auringon aiheuttamista läiskistä voi parantua käyttämällä aurinkosuojatuotteita.

4. Miten parhaiten suojautua auringolta?
Vaatteet ovat paras tapa suojata ihoa auringolta. Aurinkoon ei kannata hakeutua aivan päivän kuumimpaan aikaan ja välillä on hyvä oleskella varjossa. Silloin kun iho ei saa suojaa vaatteista, on tärkeää käyttää aurinkosuojatuotteita. Parhaassa aurinkosuojassa on korkea suojakerroin ja se suojaa sekä auringon UVA- että UVB-säteiltä.

5. Miten hoitaa ihoa auringossa oleskelun jälkeen?
Iho on hyvä pestä auringossa vietetyn päivän päätteeksi ja hoitaa sitä tämän lisäksi kosteuttavilla tuotteilla.

6. Millaiset vinkit antaisit niille, jotka kesällä nauttivat auringonotosta ja ruskettuneesta ihosta?
Olkaa varovaisia auringon kanssa. Joka kerta kun otat aurinkoa, iho vaurioituu hieman ja jokainen vaurio jää ihon muistiin. Vauriot eivät korjaudu, vaan uusi vaurio kertyy aina edellisten päälle.

7. Mitkä kolme asiaa jokaisen naisen tulisi muistaa auringosta?
1. Hattu, vaatteet, aurinkolasit ja varjo kuuluvat jokaisen kesäpäivän muistilistalle. Lisäksi on tärkeää huomata, että aurinko säteilee myös pilvisenä päivänä.
2. Käytä aurinkosuojatuotteita aina silloin, kun ihoa ei ole suojattu vaatteilla.
3. Panosta kasvojen ihon suojaamiseen. Kasvot altistuvat auringolle jatkuvasti ja aurinko vanhentaa ihoa nopeasti.

Tutustu valikoimamme aurinkosuojatuotteisiin, jotka antavat korkean suoja auringon UVA- ja UVB-säteitä vastaan, ovat hajustamattomia ja vedenkestäviä sekä todella helppokäyttöisiä ja sopivat myös yli 3-vuotiaille lapsille.

Jaa

Artikkeliin liittyvät tuotteet

Ajankohtaista