loader

Kasvojooga osaksi arkea

Kasvojoogaopettaja Päivi Salmisen ohjeilla kasvojooga on helppo ottaa osaksi arkea. Jo muutama päivittäinen liike tuo tuloksia ja tulet huomaamaan eron.

Miten kasvojooga tehoaa?
Yksinkertaisuudessaan kasvojooga harjoittaa kasvojen lihaksia, tehden niistä täyteläisemmät. Näin ollen iän myötä veltostuneet kasvojen piirteet korostuvat kauniisti ja löytävät jälleen oikean paikkansa. Kasvojoogaliikkeet vilkastavat kollageenin ja elastaanin tuotantoa ihon keskiosassa, verinahassa. Harjoitukset myös parantavat kasvojen alueen verenkiertoa, minkä ansiosta kasvojen iho kirkastuu, puhdistuu ja saa kauniin hehkun.

Kuinka nopeasti tulokset näkyvät?
Jo ensimmäinen harjoittelukerta tuo kasvoille kauniin hehkun. Säännöllinen harjoittelu alkaa näkyä kasvojen ja kaulan iholla muutamassa viikossa ja noin puolen vuoden harjoittelun jälkeen moni kokee näyttävänsä nuoremmalta.

Kasvojooga ja ihonhoitotuotteet?
Kasvojooga ja ihonhoitotuotteet toimivat hyvin yhdessä ja edesauttavat toistensa hyötyjä. Esimerkiksi silmänympärysvoide imeytyy paremmin, kun silmänympärysten lihaksia on kevyesti aktivoinut. Myös seerumin ja muiden ravitsevien ihonhoitotuotteiden tehoaineet imeytyvät paremmin kasvoihin, kun kasvojen verenkierto on harjoitusten avulla tehostunut.

Aamu:

Dermosil-Kasvojooga-1_article.jpg

1. Prom Queen: Avaa suu isoon hymyyn ja silmät suuriksi. Pidä otsa sileänä. Hymyile, kunnes poskia alkaa pakottaa.

 

Dermosil-Kasvojooga-2_article.jpg

2. Rauhanmerkit + Silmänympärysgeelivoide: Tuo keskisormet silmien sisänurkkiin ja etusormet ulkonurkkiin. Pidä otsa sileänä. Paina kevyesti, älä venytä ihoa. Pidä pää paikoillaan ja katso tiukasti ylöspäin, kunnes silmäsi väsyvät kunnolla. Sulje silmät ja rentouta. Toista viisi kertaa. Levitä sen jälkeen aktivoidulle silmänympärysiholle silmänympärysvoide.

 

Dermosil-Kasvojooga-3_article.jpg

3. Kasvojen naputtelu + Kollageeniseerumi: Levitä seerumia kasvoille ja naputtele kaikilla sormillasi kasvojasi kauttaaltaan, kutakin kohtaa 20 s. ajan. Ensin otsaa, sitten poskia, suuta ja leukaa ja lopuksi kaulaa. Naputtelu edistää seerumin imeytymistä.

4. Lopuksi: Harjoitusten jälkeen kasvot kaipaavat ravitsevaa ja kosteuttavaa voidetta. Levitä voidetta kasvojen keskikohdasta ulos- tai ylöspäin suuntautuvin liikkein. + Teho Päivävoide

 

Ilta:

Dermosil-Kasvojooga-4_article.jpg

1. Poskien kohotus sormilla + Kasvoöljy: Levitä puhdistetulle iholle kasvoöljyä. Hymyile niin, että hampaat näkyvät ja paina sormenpäät kevyesti nenän ja suun välissä oleviin juonteisiin. Työnnä sormilla kevyesti poskilihaksia vastaan, jolloin poskipäälihakset joutuvat töihin. Pidä otsa sileänä. Pidä liikettä 10 s. ajan ja rentouta välissä. Toista viisi kertaa.

 

Dermosil-Kasvojooga-5_article.jpg

2. Korvasakset: Aseta korva etusormen ja keskisormen väliin molemmin puolin päätä. Kallista päätä hieman taaksepäin. Pyöritä kämmeniä myötäpäivään hieroen leukoja. Availe ja sulje leukoja liikettä tehdessäsi tehostaaksesi rentouttavaa vaikutusta.

 

Dermosil-Kasvojooga-6_article.jpg

3. Loukkaantunut kirahvi + Teho Yövoide: Levitä kasvoille yövoidetta. Nojaa päätä taaksepäin ja silitä kaulan etuosaa sormilla alaspäin pari kertaa. Voide levittyy ihanasti myös kaulalle. Jätä sormet solisluulle, tuo alahuuli ylähuulen päälle ja paina kieli kitalakea vasten. Pidä asento 20 s. ajan. Toista kaksi kertaa.

Kurkkaa vielä Päivin ohjeet rentouttavaan kasvohierontaan.

Asiantuntijana artikkelissa ja kuvissa kasvojoogaopettaja Päivi Salminen.

Kuvat: Wilma Hetemaj

 

 

Jaa

Artikkeliin liittyvät tuotteet

Ajankohtaista