loader

Kosteuttavat ja hoitavat kasviöljyt

Dermosil_kuivan ihon pelastavat öljyt_23.01-1.jpg

Kasviöljyt kosteuttavat ja hoitavat ihoamme monipuolisesti. Tuotepäällikkö Bi Virta kertoo vastauksen viiteen kysymykseen kasviöljyistä ja ihonhoidosta.

Minkälaisille ihotyypeille kasviöljyt sopivat?

Luonnolliset kasviöljyt sopivat kaikille ihotyypeille. Kasviöljyt sitovat ihoon kosteutta ja lisäävät ihon kimmoisuutta. Ne sisältävät paljon vitamiineja, jotka toimivat antioksidantteina sekä runsaasti ihoa hoitavia rasvahappoja ja mineraaleja. Luonnonöljyt aktivoivat ihon toimintaa, kosteuttavat ja silottavat ihoa. Kasviöljyt myös parantavat ihon elastisuutta ja estävät ihon ennenaikaista vanhenemista.

Kasvojeni iho rasvoittuu helposti. Sopiiko kasviöljy vartaloni iholle?

Kasviöljyt sopivat hyvin myös rasvoittuvalle iholle, sillä ne eivät lisää ihon rasvaisuutta. Kasviöljyt pitävät yllä ihon kosteustasapainoa. Mikäli iho on rasvainen, pitää muistaa, että liian kuivattavat ihonhoitotuotteet vain lisäävät ihon omaa rasvantuotantoa.

Voiko vartaloöljyä käyttää myös peseytymiseen?

Kyllä, vartaloöljyt toimivat in-shower tuotteena. Kasviöljyt sopivat erityisen hyvin kuivan ihon pesuun suihkussa tai lisättynä kylpyveteen, sillä öljyt irrottavat rasvaa ja epäpuhtauksia. Pesun jälkeen kannattaa kädellä sivellä liika vesi pois iholta ja taputella kevyesti pyyhkeellä iho kuivaksi tai ilmakuivattaa ihoa. Älä hiero öljyä pyyhkeeseen. Vartaloöljy sopii myös hierontaöljyksi.

Miten kasvoöljyä käytetään?

Kasvoöljyä voi käyttää suoraan kasvojen ja kaulan iholle tai sekoittaa pari tippaa kasvovoiteeseen. Sitä voi myös levittää seerumin tapaan kasvovoiteen alle. Kasvovoide toimii ihon uloimmissa kerroksissa, kun taas öljy imeytyy syvemmälle ja sisältää luonnollisia ravintoaineita.

Kasvoöljyä voi käyttää myös kaulalla ja dekoltee-alueella lisämään ihon kimmoisuutta sekä  kynsille ja kynsinauhoja pehmittämään.

Voiko ihonhoitoon tarkoitettuja kasviöljyjä käyttää aurinkosuojatuotteiden kanssa?

Aurinkosuojavoiteita ei voi korvata öljyllä, sillä ainoastaan Aurinkosuojavoiteen suojakerroin on testattu ja todettu toimivaksi. Vartaloöljyä voi levittää aurinkosuojatuotteen alle, mikäli siihen on tarvetta.

Auringon UVB-säteet käynnistävät ihon pigmenttituotannon. Iho ruskettuu, kun UVA-säteet aktivoivat pigmenttiä. UV-säteilyn määrä jää ihon muistiin koko elämän ajaksi. Tämän takia tulisi välttää liian runsasta UV-säteilyä. Erityisen tärkeää on suojata lapsia ja nuoria. Parhaiten iho suojataan vaatetuksella ja pysymällä varjossa keskipäivällä. Liika UV-säteily vanhentaa ihoa ennenaikaisesti.

Jaa

Artikkeliin liittyvät tuotteet

Ajankohtaista