loader

Vinkit jalkojen hyvinvointiin

Dermosil-Jalkahoitajan-vinkit_article.jpg

Jalkoja työkseen hoitava lääkinnällinen jalkahoitaja Jonna Kovala osaa auttaa vaativimmissakin jalkaongelmissa. Pyysimme Jonnaa listaamaan parhaat vinkit, joilla jalat pysyvät terveinä.

Ennaltaehkäisy

-Muista hoitaa myös terveitä jalkoja. Säännöllinen hoito pitää ihon hyvänä ja mm. sieni-infektiot loitolla. Myöskään bakteerit ja virukset eivät tartu helposti hyvin hoidetulle iholle.

Pidä jalat puhtaana

-Suihkuta jalat puhtaaksi joka ilta. Erityisesti diabeetikoiden on pidettävä jalat puhtaina, jotta vältytään mahdollisilta infektioilta. Myös huolellinen kuivaus on tärkeää. Etenkin varvasvälit tulee kuivata huolellisesti, jotta niihin jäävä kosteus ei hauduta ihoa.

Muista rasvaus

-Jalat kannattaa rasvata yötä vasten, sillä yöllä iholla on aikaa korjata itseään. Varvasvälejä ei kuitenkaan kannata rasvata, jotta ne eivät haudu rikki. Perusjalkavoiteeksi sopii nopeasti imeytyvä ja kosteuttava jalkavoide, mutta kovettumiin kannattaa käyttää rasvaisempaa voidetta.

Sukat ja kengät kuntoon

-Kengät tulisi valita jalan rakenteen ja kuormituksen mukaan. Jotta jalan lihakset ja varpaat pääsevät toimimaan kunnolla, on suositeltavaa valita kenkä, jossa on joustava pohja. Sopivat sukat ovat myös tärkeä osa jalkojen hyvinvointia, sillä liian löysät tai kireät sukat saattavat vaikuttaa haitallisesti kynsien kasvuun tai aiheuttaa känsiä. hyvä jalkavoide?

Millainen on hyvä jalkavoide?

-Ureaa, eli karbamidia, sisältävistä voiteista on positiivista näyttöä. Karbamidia on luonnostaan iholla ja se auttaa tehokkaasti sitomaan kosteutta. Karbamidivoidetta voi käyttää päivittäin tai kuuriluontoisena parin viikon ajan silloin, kun ongelmana on pahat kovettumat tai halkeamat. Karbamidi on loistava kosteuttaja, joka auttaa ihoa uudistumaan tehokkaasti. Säännöllisellä käytöllä karbamidi myös toimii ennaltaehkäisynä kovettumien hoidossa, kertoo Kovala.

Jaa

Artikkeliin liittyvät tuotteet

Ajankohtaista