loader

Lempeitä ja rohkeita makuelämyksiä – suklaan uusi ulottuvuus

Dermosil-Taiga_article.jpg

Vaasalainen Taiga Chocolate luo suklaaseen uusia ulottuvuuksia ainutlaatuisilla makuyhdistelmillään, jotka saavat inspiraationsa arktisen luonnon monipuolisuudesta ja yllätyksellisyydestä. Taiga Chocolate sai alkunsa vuonna 2018 viiden naisen toimesta, kun he ostivat silloisen Taiga-brändin.

 - Lähdimme alusta alkaen rohkeasti liikkeelle paitsi makumaailman myös kansainvälistymisen   suhteen. Makuyhdistelmät olivat mielestämme niin innovatiivisia ja erinomaisia, että ne ansaitsivat tulla muidenkin kuin vaasalaisten ulottuville, kertoo Taiga Chocolaten toimitusjohtaja Mirja Palola.

Puhtaat raaka-aineet kotimaisesta luonnosta, loppuun saakka viimeistelty käsintehty laatu sekä rohkea makujen yhdisteleminen ovat Taigan kantavia teemoja. Yllätyksellisyys ja arktisen luonnon monipuolisuus näkyy Taiga-suklaissa.

 - Porosuklaa edustaa Suomen tuntureita, kalasuklaa tuhansia vesistöjä, marjasuklaat metsiä ja tyrnisuklaa meren rantoja. Olemme luoneet mitä villeimpiä yhdistelmiä, mutta lanseeraukseen päätyvät ne yhdistelmät, jotka toimivat täydellisenä kombona suklaan kanssa. Suolaisen ja makean liittoja, joista löytyy jokaisella maistelukerralla jotain uutta, Palola innostuu.

Suklaiden makuyhdistelmissä on havaittavissa alueellisia mieltymyksiä. Lapissa suosituin on porosuklaa, kansainvälisillä markkinoilla kalasuklaa ja Pohjanmaalla sekä rannikkoseuduilla rakastetaan tyrnisuklaata.

 - Tyrni ja puolukka sopivat hapokkuutensa takia erinomaisesti taittamaan suklaan rasvaisuutta. Täyteläisen ja voimakkaan tummaan suklaan maku ei myöskään peitä tyrnin ja puolukan makua vaan marjojen upeat aromit tulevat hienosti esille. 

Tummalla suklaalla on Palolan mukaan myös lukuisia tiedettyjä ja tutkittuja terveyshyötyjä, sillä se sisältää mm. terveyttä ja hyvinvointia edistäviä antioksidanttisia flavonoideja ja serotoniinin esiastetta tryptofaania, jota kutsutaan myös onnellisuushormoniksi.

 - Marjatkin säilyttävät pakastekuivausprosessissa peräti 97% vitamiineista, joten nämä herkut ovat todellista superfoodia iholle ja mielelle, Mirja lupaa.

Uusien makuyhdistelmien ideoinnin jälkeen alkaa raaka-aineen etsintä. Taiga Chocolatelle on tärkeää, että makuyhdistelmissä käytettävä raaka-aine on vastuullisesti tuotettua ja tulee samat arvot jakavalta kotimaiselta toimittajalta.

 - Joskus makuaine kävelee vastaan, kun tutustumme johonkin pientuottajaan, inspiroidumme hänen tuotteistaan ja innostumme testaamaan, kuinka jokin makuaine toimisi parina suklaan kanssa. Suomen luonto, suomalaiset puhtaat raaka-aineet ja suomalaiset pientuottajat ovat sydäntämme lähellä ja tämän rakkauden haluamme jakaa koko maailman kanssa, Palola hymyilee.

Jaa

Artikkeliin liittyvät tuotteet

Ajankohtaista