loader

Parempaa kahvia – maku edellä

Dermosil-Helsingin-Kahvipaahtimon_article.jpg

Helsingin Kahvipaahtimo valmistaa kahvia suurella sydämellä. Kahvia valmistetaan hartaasti, makua ja asiakasta kunnioittaen. Yritys on perustettu vuonna 2011, mutta sen juuret juontavat aina 90-luvulle saakka, jolloin syntyi päätös alkaa valmistaa kaikkein parasta kahvia.

- Perustajamme, tuolloin reilu kymmenvuotias Benjamin Andberg kiinnostui kahvista. Hän sai papaltaan kahvia, joka oli tosi paljon parempaa kuin kotona Pietarsaaressa juotu kahvi. Siitä innostuneena hän soitti ja kysyi suuren suomalaisen paahtimon asiakaspalvelulinjalta, että mistä tällainen makuero johtuu. Vastaus kuului jotenkin näin: “älä poika tuollaisia kysele”. Siitä syntyi haave ja ajatus, että jonain päivänä hän tekee parempaa kahvia suomalaisille, kertoo Helsingin Kahvipaahtimon toimitusjohtaja Aki Aunola.

Ideat eri kahveihin syntyvät aina asiakkaan tarpeesta. Selvitetään karkeasti minkälaista kahvia asiakas toivoo ja sen jälkeen makuprofiilia lähdetään määrittelemään koepaahtojen kautta. Täydellinen maku onkin Helsingin Kahvipaahtimolle kaikki kaikessa.

- Meille tärkeintä on maku. Sen jälkeen tulevat maku ja maku. Lähdemme aina siitä, että teemme sellaista kahvia, jota meidän asiakkaamme haluavat, vakuuttaa Aunola.

Maun lisäksi myös raaka-aineet, niiden laatu ja vastuullisuus ovat tärkeässä roolissa kahvin valmistuksessa. Helsingin Kahvipaahtimo ostaa suurimman osan raaka-aineistaan suoraan viljelijöiltä. Dermosil-joulupakkaukseen valikoitui kahvi, jonka raaka-aineet tulevat brasilialaiselta tiltalta.

 - Kahvi on ostettu suoraan viljelijä Pedro Velosolta, jonka perheen tilalla vierailimme syksyllä 2019. Kahvi on myös UTZ-sertifioitua, eli tuotettu kestävää kehitystä tukevalla tavalla, summaa Aunola.

Eri makuiset kahvit syntyvät paahtamalla kahvipapuja eri asteiseksi. Paahtoaste ei kuitenkaan yksistään kuvaa kahvin makua vaan paahtajan taidoista ja pavuista riippuen voidaan luoda todella eri makuisia kahveja vaihtelevilla tummuusasteilla.

- Uskon, että tuleette nauttimaan Dermosilin kahvista! Lupaamme, että seisomme aina kahvimme laadun takana. Se on meille kunnia-asia, Aunola vakuuttaa.

Jaa

Artikkeliin liittyvät tuotteet

Ajankohtaista