loader

Koivunmahla – luonnon oma elämän eliksiiri

Dermosil_ nature-sarja 10 vuotta_17.01-1.jpg

Koivunmahla on ravintoliuos, jonka avulla koivupuu käynnistää kasvunsa talven jälkeen. Kotimainen koivunmahla on luomutuote, ja sillä on useita ominaisuuksia, jotka tekevät siitä erinomaisen raaka-aineen ihon- ja hiustenhoitotuotteisiin.

Ihonhoitotuotteissa koivunmahlalla on ihoa nuorentava vaikutus, sillä se stimuloi eri ihokerrosten soluja ja hidastaa näin niiden ikääntymistä. Samalla koivunmahla lisää ihon kimmoisuutta sekä silottaa ja kosteuttaa ihoa. Mahla myös suojaa ihosoluja muun muassa ympäristömyrkyiltä, UV-säteilyltä ja tulehduksilta. Hiustenhoitotuotteissa koivunmahla taas pitää hiukset pehmeinä sekä lisää hiusten volyymia, lujuutta ja kiiltoa.

Dermosil-tuotteissa käytetään kotimaisten koivujen mahlaa. Koivunmahla sisältää hivenaineita, kuten kaliumia, kalsiumia, magnesiumia ja mangaania. Mahlassa on myös hedelmähappoja, valkuaisaineita sekä entsyymejä.

Koivujen mahlanjuoksutus tapahtuu huhti-toukokuussa ennen lehtisilmujen puhkeamista. Mahlaa saadaan ulos koivusta puuhun tehdyn pienen reiän avulla. Juoksuttaminen ei vahingoita koivua, ja samasta koivusta voidaan kerätä mahlaa uudelleen seuraavanakin keväänä.

Jaa

Artikkeliin liittyvät tuotteet

Ajankohtaista