loader

Laadunvalvontaa omassa laboratoriossa

Kemianteknisten palveluiden johtaja Rosmarie Grannas-Rissanen toteuttaa laadunvalvontatyötä Dermoshopin omassa laboratoriossa, joka sijaitsee yrityksen pääkonttorilla Korsnäsissä, Pohjanmaalla.

Laboratorioon siististi asetellut mittarit ja tutkimuslaitteet ovat laboratorion tärkeimpiä työvälineitä, sillä niiden avulla hän pystytään mittaamaan tarkasti Dermosil-tuotteiden eri ominaisuuksia.
– Esimerkiksi tuotteiden viskositeettia voidaan analysoida tällä viskosimetrilla, Rosmarie esittelee.

Dermoshopin valikoimissa on yli neljäsataa tuotetta, joista jokainen käy läpi laadunvalvontaprosessin säännöllisesti. Dermosil-tuotteista kerätään dataa jatkuvasti. Mitä enemmän tuotteista on olemassa dataa, sitä helpommin pystytään havaitsemaan pienimmätkin muutokset tuotteiden laadussa.

Oma laboratorio on tärkeä osa Dermoshopin toimintaa.
– Olemme kasvava yritys ja haluamme kehittää toimintaamme jatkuvasti. Oma laboratorio on olennainen osa tätä kehitystä, Rosmarie kertoo.

Oman laboratorion etu on myös nopeus, sillä tuotteita pystytään tutkimaan tarvittaessa hyvinkin nopealla varoitusajalla.
– Laitteemme ovat uusinta tekniikkaa. Laboratoriossamme on paljon potentiaalia, Rosmarie toteaa.

Laadunvalvonnan lisäksi Rosmarien työhön kuuluu myös kosmetiikka-alaan kuuluvia lakisääteisiä tehtäviä. Kosmetiikkaa säädellään tiukalla lainsäädännöllä, ja tuoteturvallisuuden kannalta on olennaisen tärkeää, että voimassaolevaa lakia seurataan. Jokaisesta tuotteesta tehdään tuoteturvallisuusraportti ennen tuotteen lanseeraamista. Lakiasioita Rosmarie pohdiskelee Teknokemian yhdistyksen sekä Scandinavian Cosmetic Societyn jäsenenä. Hän toimii myös yhteyshenkilönä viranomaisiin ja tuotteita valmistaviin tehtaisiin.
– Nautin työni monipuolisuudesta. Tuotevalikoimassa ja kosmetiikkalainsäädännössä tapahtuu jatkuvasti, mikä tekee työstä entistä mielenkiintoisempaa.

Åbo Akademista biokemian maisteriksi valmistunut Rosmarie on työskennellyt Dermoshopilla vuodesta 2010 asti. Aiemmin Rosmarie on työskennellyt kansainvälisessä yrityksessä Tukholmassa.

Aloittaessaan Dermoshopilla Rosmarie oli vahvasti mukana kehittämässä meikkien tuotesarjaa. Vielä 2010-luvun alussa valikoimissa oli vain muutamia Dermosil-meikkituotteita, mutta vuoden aikana valikoimaa kasvatettiin noin 60 tuotteella.
– Sittemmin valikoima on uusiutunut reilusti, mutta yhä valikoimissa oleva Aina-voide on minun kehittämäni tuote, Rosmarie paljastaa.

Jaa

Artikkeliin liittyvät tuotteet

Ajankohtaista