Luonnonkosmetiikkaa – raaka-aineena luomu koivunmahla Pohjanmaalta

Nature-sarjan luonnonkosmetiikkatuotteidemme yhtenä pääraaka-aineena on korkealaatuinen ja luomu koivunmahla, joka kerätään perinteisin menetelmin Pohjanmaan rannikolla.

Koivunmahlan keruu alkoi Arctic Birch Oy:n toimitusjohtaja Kim Finnen mukaan harrastuksesta, joka kysynnän lisäännyttyä muuttui yritystoiminnaksi. Kotimaisen koivunmahlan laatu on tunnettu maailmalla, joten vientiä on myös ulkomaille.- Suomessa on maailman puhtain pohjavesi, joten suomalaisten koivujen mahla on erityisen puhdasta ja ravinteikasta, Finne kertoo.

Dermoshopin ja Arctic Birch Oy:n yhteistyö alkoi, kun koivunmahlan hyötyjen havaittiin tulevan erinomaisesti esiin kosmetiikkatuotteissa, ihon- ja hiusten hoidossa. Dermoshopin tuotekehittely kiinnostui raaka-aineesta ja sitä lähdettiin työstämään Dermosil-tuotteisiin.

Perinteitä kunnioittaen

Koivunmahlaa saadaan vain muutaman viikon ajan keväällä, kun aurinko alkaa lämmittää ja sulattaa maan roudasta. Arctic Birch Oy:n toimittama koivunmahla kerätään UNESCOn maailmanperintökohteen rajalla Pohjanmaan rannikolla. Paikka on erityinen, sillä siellä on kerätty koivunmahlaa jo vuosisatojen ajan.

- Keräämme koivunmahlan perinteisellä tavalla käsin. Koivun runkoon porataan reikä, josta mahla johdetaan putkea pitkin sankoon. Vastuullisuudesta huolehtimalla mahlan keruu ei vahingoita puun terveyttä, Finne lupaa

Koivunmahla ihon- ja hiustenhoidossa

Nature-sarjan tuotteiden sisältämä, kotimainen ja korkealaatuinen koivunmahla on sertifioitua luomulaatua. Aminohappoja ja mineraaleja sisältävällä koivunmahlalla on ihoa uudistava vaikutus. Se myös pehmentää, kirkastaa, hoitaa ja ravitsee niin ihoa kuin hiuksia ja hiuspohjaakin.