FRI FRAKT ÖVER 50 € - LEVERANSTID 2-3 VARDAGAR

Nyheter och artiklar / Aktuellt

Nytt år, ny stil

den 27 december 2016

Det är en spänd och förväntansfull Mirja Järvinen som sätter sig i frisörsstolen. Hon ska få en makeover av Dermoshop.

- Det känns både underbart och overkligt. Jag väntar med spänning på att få se resultatet, säger Mirja.

Det var Mirjas dotter Laura som anmälde sin mamma till tävlingen. Laura berättade att hennes mammas naturliga skönhet fått gömma sig bakom åldern. Enligt Laura var Mirja i behov av ny stil på både hår, makeup och kläder. Vi börjar med håret. Mirja önskar sig lockar.

– En lockig frisyr ger ett både mjukt och kvinnligt intryck. Jag skär hårtopparna med kniv så att dina naturliga lockar kommer fram bättre, säger Nina Hemminki som är frisör och makeupartist.

Mirja får behålla sin mörka hårfärg, men den lättas upp av ljusa slingor gjorda på fri hand. De ljusa delarna placeras nära ansiktet och i topparna för att ge ansiktet lyster och för att ge liv åt hårfärgen.

Mirjas nyfärgade hår tvättas med Schampo och Balsam för färgat hår, för att bevara den intensiva färgen. Dagens första ”wow!” hörs när Nina fönar och formar håret. Med hjälp av hårfönen får hon fram Mirjas naturligt dansande lockar i det nyklippta håret. Efter att Nina fönat håret kramar hon in Hårmousse Structure & Volume superstrong för att framhäva och ge stadga åt lockarna. Mirja är mycket nöjd med den frisyr Nina fått fram utan att använda varken papiljotter eller en het locktång.

- Otroligt hur enkelt lockarna kom fram! Jag har länge använt Dermosil Hårmousse och det ger ett bra stöd åt frisyren utan att göra håret flottigt. Perfekt att få tips om nya sätt att använda en favoritprodukt, säger Mirja tacksamt.

Näst på tur är makeupen. Mirja berättar att hon har baskunskaper i att lägga makeup, men vill gärna ha tips på hur man gör snygga skuggningar och framhäver eller döljer ansiktsdrag. – Skuggningar framhäver ansiktsdragen. Det är viktigt att vara omsorgsfull när man skuggar, så att resultatet blir naturligt, berättar Nina samtidigt som hon applicerar Solpuder i Mirjas ansikte. I ansökan skrev Mirjas dotter Laura att hennes mamma har vackra ögon som borde få komma fram bättre. Med hjälp av svart Moist Proof Eyeliner ramas Mirjas ögon in och blicken framhävs. En vacker ögonmakup läggs sedan med hjälp av Baked Duo Ögonskugga i nyanserna nude och brown.

– Vilka vackra ögon. Är de mina? säger en imponerad Mirja när hon ser resultatet.

På läpparna appliceras Läppglans Dazzling Coral i en fräsch korallnyans som passar bra ihop med ögonmakeupen. Efter makeupen är det dags för kläder. Mirja har jobbat i en mataffär i snart 30 år, så någon arbetsklädsel behöver hon inte fundera på. Men att hitta kläder att ha på sig på fritiden tycker Mirja är svårt. Innehavaren av klädaffären DOPP, Katarina Rewell, hjälper Mirja hitta vardagskläder som både är snygga och praktiska. Först ut är jeans.

– Jeans ska vara tighta och ha bra passform. De kommer att bli lösare när du använder dem. En hög och välsittande modell passar vuxna kvinnor, säger Katarina. Att leka med längden på kläderna är helt rätt, till exempel kan man låta en längre kofta synas under en kortare jacka.

- Det här var helt nytt för mig, men jag tänker definitivt testa, säger Mirja.

Som avslutning på dagen förevigas Mirjas nya stil på bild. Det har definitivt skett en stor förändring, men den nya Mirja ser ändå ut som Mirja.

- Det här är en dag jag aldrig glömmer. Speciellt håret är helt underbart. Jag kan knappt vänta på att få visa mina kolleger!

Ninas hårtips:

∞ Asymmetri gör frisyren intressant. Frisyren kan exempelvis ha mer volym på ena sidan av huvudet.

Ninas makeuptips:

∞ Se till att sudda ut alla konturer ordentligt. Resultat blir naturligt och du undviker att se ”sminkad” ut.
∞ Makeup som innehåller skimmer passar även vuxna kvinnor. Applicera på områden du vill framhäva, till exempel på kindbenen och under ögonbrynen.

Katarinas klädtips:

∞ Använd alltid bälte i byxor med hällor, fastän bältet inte kommer synas. Byxor som hasar ner är inte snyggt.
∞ Använd halsduk, mössa och handskar utomhus. Jackan kan trots det vara avslappnat oknäppt.
∞ Köp hela outfits, till exempel byxor, blus och kofta samtidigt så att plaggen passar ihop. Då har du alltid en outfit som funkar och du undviker akuta klädkriser.

Mirjas favoritprodukter:

Ansiktstvätt (3026) ”Skonsam och effektiv.”
Intensiv dagcrème (3054) och Intensiv nattcrème (3212) ”Känns lätta och absorberas snabbt.”

Relaterade produkter

Om Dermosil

Högklassig makeup, trendiga specialprodukter och trygga basprodukter för hela familjen ända
sedan år 1988 - Dermosil sortimentet består av ca 400 produkter inom skönhet och hudvård. Testa och bli förtjust!