loader

Apua ja tukea asunnottomien arkeen

Dermosil-Goodwill-Diakonissalaitos_article.jpg

Suomessa on lukuisia asunnottomia, jotka tarvitsevat apuasi. Arkipäiväiset asiat, kuten esimerkiksi hygieniasta huolehtiminen on asunnottomille suuri haaste. Nyt voit lähteä kanssamme auttamaan ja tekemään konkreettista hyvää. Ostamalla Goodwill-tuotteen myös Sinä olet mukana tuomassa iloa, valoa ja toivoa asunnottomien arkeen. Lahjoitamme Diakonissalaitokselle hygieniapakkauksia, jotka ohjataan asunnottomille arkipäivien avuksi. Tutustu Goodwill-tuotteisiin.

Dermosil-Goodwill-Diakonissalaitos-Iiris_article.jpg

Iiris Kivimäki, Diakonissalaitoksen varainhankinnan asiantuntija, kertoo tarkemmin Diakonissalaitoksen työstä kadulla sekä siitä, miten Sinäkin voit olla avuksi.

Miten koronapandemia vaikuttaa kaduilla eläviin ihmisiin?

Koronapandemia vaikeuttaa kadulla elävien ja aikaansa viettävien arkea. Päihde- ja mielenterveysongelmista tai sairauksista kärsivät ihmiset eivät pääse enää julkisiin tiloihin kuten kirjastoihin tai muihin kuiviin ja lämpimiin tiloihin hoitamaan asioitaan. Samoin tutut keskukset on suljettu tai auki vain rajoitetusti. Omaan terveyteen ja virastoihin liittyvien asioiden hoitaminen on haastavaa. Oman hygienian hoitaminen ovat entistä vaikeampaa koronapandemian takia.

Miten Diakonissalaitos auttaa kodittomia ihmisiä?

Diakonissalaitoksen ammattilaiset ja vertaistoimijat kohtaavat kaikkein heikoimmassa asemassa olevia ihmisiä kaduilla heidän omassa toimintaympäristössään. Heillä on mukana rinkassa hygieniatarvikkeita, pientä välipalaa, vaihtoneuloja niitä tarvitseville, ensiapuvälineitä ja läppäri sekä puhelin.

Tavoitteena on tukea ihmisen elämän- ja arjenhallintaa neuvomalla, ohjaamalla, tukemalla ja kulkemalla ihmisen rinnalla. Näin ihminen halutessaan tavoittaa tarjolla olevat palvelut ja saa niistä tarvitsemaansa apua.

- Ihminen kohdataan kunnioittaen hänen ihmisarvoaan ja itsemääräämisoikeuttaan. Omatoimisuutta tuetaan niin pitkälle kuin se on mahdollista. Ketään ei jätetä yksin. 

Miten voin auttaa?

Ostamalla Goodwill-tuotteen myös Sinä olet mukana tuomassa iloa, valoa ja toivoa asunnottomien arkeen. Sinun tukesi auttaa heikommassa asemassa olevia asunnottomia ja katujen ihmisiä hädän keskellä. Lahjoitamme Diakonissalaitokselle hygieniapakkauksia, jotka ohjataan asunnottomille arkipäivien avuksi.

Jaa

Artikkeliin liittyvät tuotteet

Ajankohtaista