loader

Tue koronakoirien tärkeää työtä

Haluamme aina tehdä konkreettisia hyviä tekoja ja niinpä olemmekin mukana tukemassa Wise Nose – Suomen hajuerottelu Ry:n laajamittaista koronakoirien koulutusta. Osaava koronakoira on tärkeä apuväline taistelussa koronaa vastaan. Sen valtteja perinteisen testaamisen rinnalla ovat äärettömän tarkka hajuaisti ja nopeus. Koiran tehtävä on seuloa ja vähentää testiin hakeutuvien määrää ja näin ollen nopeuttaa tuloksien valmistumista sekä keventää testaajien taakkaa.

Ostamalla Goodwill-tuotteen olet mukana kanssamme tukemassa koronakoirien koulutusta. Jokaisesta myydystä Goodwill-tuotteesta lahjoitamme 30 % Wise Nose – Suomen hajuerottelu Ry:lle koronakoirien koulutustoimintaan. Tutustu Goodwill-tuotteisiin!

Dermosil-Goodwill-koronakoirat_article.jpg

Wise Nose – Suomen hajuerottelu Ry on koirien hajuerottelukoulutukseen ja -työskentelyyn erikoistunut yhdistys. Yhdistyksen tarkoituksena on hajuerottelutaitojen ylläpitäminen ja edistäminen, hajuerottelutyöskentelyn tunnetuksi tekeminen, hyödyntäminen maailmanlaajuisesti sekä sertifiointijärjestelmän luominen ja ylläpitäminen. Keväällä 2020 solmittiin yhteistyösopimus, jossa tutkitaan koirien kykyä tunnistaa koronavirustartunta. Pääkouluttajana koronakoirien parissa toimii eläinten kouluttaja Tommy Wirén.

Tutkimuksen tavoitteena on sairauksien diagnosointi mahdollisimman varhaisessa vaiheessa ja kustannustehokkaasti. Koirat ovat tähän mennessä osoittaneet pystyvänsä vaivatta tunnistamaan hajun ainakin neljä päivää aikaisemmin ennen kuin PCR testi antaa positiivisen tuloksen, kertoo Wirén.

Wise Nose – Suomen hajuerottely Ry:lle kerätyt varat käytetään suoraan koronakoirien koulutukseen. Kansainvälisestikin suurta kiinnostusta herättänyt projekti on toteutettu kokonaisuudessaan yksityisin lahjoitusvaroin.

Yhteistyökumppanit ja lahjoitukset ovat tälle projektille todella tärkeitä, sillä ne mahdollistavat toiminnan jatkumisen. Kouluttaminen vaatii uskomattoman paljon resursseja. Esimerkiksi tarvikkeita ja kalustoa, satoja näytteitä, niiden kerääjiä ja käsittelijöitä, harjoitustilat, kouluttajan, koirat ja ohjaajat. Arvioisin, että yhden koiran koulutus maksanee noin. 20.000 euroa. Valmis koronakoira pystyy vähentämään testiin hakeutuvien ihmisten määrää, jolloin säästöt testien osalta voisivat olla miljoonia euroja, arvioi Wirén.

Osallistu sinäkin! Jokaisesta myydystä Goodwill-tuotteesta lahjoitetaan 30 % suoraan Wise Nose – Suomen hajuerottelu Ry:lle koronakoirien koulutukseen.

Jaa

Artikkeliin liittyvät tuotteet

Ajankohtaista