Kasvoöljyn käyttö ihonhoidossa – miten ja miksi?

Kasvoöljy on ihonhoidon tehotuote, joka hoitaa ja vahvistaa ihoa ja auttaa säilyttämään sen kimmoisuuden. Lisäksi kasvoöljyt tuovat ripauksen luksusta ihonhoitoosi. Mikäpä olisikaan ihanampaa kuin hieroa hyvältä tuoksuvaa, silkkisen pehmeää öljyä iholle pitkän päivän päätteeksi! Moni saattaa ajatella, että kasvoöljy jättää ihon pintaan rasvaisen kerroksen, mutta tämä ei onneksi pidä paikkansa: hyvä kasvoöljy saa ihon tuntumaan pehmeältä ja kosteutetulta.

Miten kasvoöljyä käytetään?

Kasvoöljyn käyttö ihonhoidossa on helppoa. Voit levittää öljyn kasvoille sellaisenaan tai lisätä kasvovoiteen sekaan. Levitä öljy kasvoille heti puhdistuksen jälkeen, kun iho on vielä hieman kostea. Silloin öljy imeytyy parhaiten. Kasvoöljy on riittoisaa, joten pari tippaa riittää kasvoille, kaulalle ja dekolteelle.

Kasvoöljy on ihonhoitorutiinin viimeinen osa. Jos käytät sekä kasvoöljyä että seerumia, muista levittää seerumi ensin, sillä se ei imeydy öljyn päältä. Kasvoöljy lukitsee kosteuden ihoon, joten se toimii erinomaisena tuoteparina myös kosteuttavan seerumin kanssa. Ihonhoitotuotteita voi käyttää myös kuuriluonteisesti ihosi tarpeiden mukaan, esimerkiksi silloin, kun iho on erityisen kuiva. Kasvoöljy on varsin riittoisa tuote, joten pari tippaa öljyä riittää hyvin kasvoille, kaulalle ja dekolteelle. Tiputa öljyä kämmenselälle, sekoita ja levitä iholle. Kuivaihoinen voi käyttää kasvoöljyä aamuin illoin. Jos ihosi rasvoittuu helposti tai pelkäät sen kiiltävän, käytä öljyä vain iltaisin. Kasvoöljyä ei kannata levittää meikin alle, sillä se huonontaa meikin pysyvyyttä.

Kasvoöljy on erityisen hyvä tuote kuivalle iholle, mutta myös rasvainen tai sekaiho hyötyy öljystä, kunhan vain valitsee oikean tuotteen. Lisäkosteutuksesta on etenkin talvisin hyötyä kaikille ihotyypeille. Kasvoöljyn käyttö kannattaakin aloittaa miettimällä, mitä ihosi juuri nyt tarvitsee. Muistathan, että ihosi tarpeet voivat vaihdella suuresti esimerkiksi vuodenajan mukaan – kesällä rasvainen iho voikin tarvita talvikuukausina avukseen lisäkosteutusta.

Löydä paras kasvoöljy ihollesi

Kaikki Dermosil kasvoöljyt löydät sivuiltamme. Voit lajitella tuotteita ihotyyppisi mukaan, jolloin löydät helposti juuri sinulle sopivan tuotteen. Tässä muutama ihanuus, olisiko joku näistä juuri sinun suosikkisi?

Skin Comfort kasvoöljy on oivallinen tuote kuivalle, normaalille ja ikääntyvälle iholle. Kasvoöljy vahvistaa, kiinteyttää ja hoitaa ihoa. Se on valmistettu sataprosenttisesti luonnollisista ainesosista. Käytä Skin Comfort kasvoöljyä kuuriluontoisesti kosteuttamaan ihoa tai vakituistesti pari kertaa viikossa vuoden ympäri. Voit tehostaa öljyn vaikutusta levittämällä sen pesun jäljiltä hieman kostealle iholle.

Jos ihosi kaipaa tehohoitoa, mutta kasvoöljy ei tunnu sinulle sopivalta ratkaisulta, kannattaa tutustua myös seerumeihimme. Seerumi on kasvoöljyn tavoin ihonhoidon tehotuote, jolla voi hoitaa esimerkiksi kuivaa, ikääntyvää tai rasittunutta ihoa. Lisäkosteutta kaipaavalle iholle sopii esimerkiksi Anti-stress kosteuttava seerumi. Lue lisää ja löydä myös paras seerumi ihollesi.