loader

Kuivat kädet: Lue vinkit käsien hoitoon

Kuivat kädet vaivaavat monia erityisesti säiden viiletessä. Käsien kuiva iho voi tuntua ikävältä ja ärsyttävältä, mutta onneksi sen hoitoon on olemassa keinoja. Laadukkaiden käsienhoitotuotteiden avulla annat käsiesi iholle parasta mahdollista hoivaa. Tästä artikkelista löydät Dermosilin vinkit kuivien käsien hoitoon.

Kuivat kädet: Lue vinkit käsien hoitoon

Miksi kädet kuivuvat?

Sää on yksi yleisimmistä syistä käsien kuivumiseen. Kädet kuivuvat helposti viileässä, kuivassa ja tuulisessa säässä. Myös säännöllinen käsienpesu kuivattaa käsiä. Ikääntymisen myötä iho menettää kosteutta ja kimmoisuutta luonnostaan, jolloin iho kuivuu helpommin. Iho saattaa kuivua myös kovan stressin seurauksena, sillä stressaamisen myötä hikirauhasemme aktivoituvat ja nestettä haihtuu enemmän.

Käsien kuivuminen voi johtua myös sairaudesta. Esimerkiksi ekseema ja psoriasis voivat tehdä ihosta hilseilevän, kuivan ja kutiavan. Atooppinen ihottuma aiheuttaa käsien kuivumista tehden niistä karheat ja tulehtuneet. Kivuliaan ja erittäin kuivan ihon kanssa on hyvä kääntyä lääkärin puoleen.

Elämäntavat vaikuttavat ihoomme niin hyvässä kuin pahassa. Liian vähäinen nesteensaanti voi edesauttaa käsien kuivumista ja saada ne hilseilemään. Alkoholin nauttiminen kuivattaa kehoa ja sen runsaan käytön seurauksena iho kuivuu ja muuttuu elottomaksi. Nikotiini voi aiheuttaa ihotulehduksia, joista voi seurata esimerkiksi psoriasiksen kehittyminen.

Kuinka hoitaa kuivia käsiä: paras käsirasva kuiville käsille

Helposti imeytyvä käsivoide on parasta kuiville käsille. Jos kädet ovat erittäin kuivat, on syytä valita käsirasva, jonka rasvapitoisuus on huomattavasti korkeampi kuin tavallisessa kosteusvoiteessa. Tehokkaat käsivoiteet sisältävät usein allantoinia, joka edistää rohtuneen ihon parantumista. Hyvin hoidetut kädet ovat tuntuvat miellyttäviltä, näyttävät kauniilta ja pysyvät terveinä.

Pidä kosteuttava käsivoide aina saatavilla, sekä kotona että töissä. Säännöllinen rasvaus on tärkeää kuivien käsien hoidossa. Kädet kannattaa rasvata erityisesti aina pesun jälkeen, sillä kostea iho imee aktiiviset ainesosat nopeammin. Kuivien käsien tehohoito tulee tarpeeseen, jos sinulla on todella kuivat ja halkeilevat kädet. Tee tehohoito levittämällä käsiisi yön ajaksi kosteuttavaa käsivoidetta ja sujauta ne pehmeiden sukkien tai puuvillahanskojen sisään. Voide kosteuttaa kätesi yön aikana ja aamulla käsiesi iho on pehmeämpi.

Dermosil Pantenolivoide 5% on kehitetty ärtyneen, punoittavan ja kuivan ihon hoitoon. Pantenolivoide tuo nopeasti ja tehokkaasti helpotusta ihon ongelmakohtiin lievittäen ihoärsytystä ja edistäen ihon uusiutumista. Voiteen tehoaineena toimii pantenoli, eli B5-provitamiini. Pantenoli on erinomainen ainesosa ärtyneen ihon hoidossa sen rauhoittavan vaikutuksen ansiosta. Se edistää myös tehokkaasti ihon uusiutumista ja vahvistaa ihon omaa luonnollista suojakerrosta. Pantenoli sitoo tehokkaasti kosteutta ihoon auttaen ihoa säilymään pehmeänä ja joustavana. Tuote sisältää myös allantoiinia ja kalsiumia, jotka tehostavat ihon uusiutumisprosessia. Allantoiini tukee myös voiteen rauhoittavaa vaikutusta. 

classic-panthenol-cream-4036.png

Osta Pantenolivoide 5%

Myös Dermosilin helposti imeytyvä Vitamin E käsivoide on loistava käsirasva kuiville käsille. Suojaava ja ihoa kosteuttava käsirasva sisältää glyseriiniä, ohdakeöljyä sekä E-vitamiinia. Voiteen allantoiini edistää pienten haavojen parantumista.

vitamin-e-hand-cream-3062.png

Osta Vitamin E käsivoide

Moni Dermosilin hoitava käsivoide soveltuu hyvin kuiville käsille ja atooppiselle iholle ja niillä onkin Allergia-, Iho- ja Astmaliiton myöntämän Allergiatunnuksen käyttöoikeus. Nämä käsirasvat ovat turvallisia myös 0–3-vuotiaille lapsille. Lisäksi moni valikoimamme kuivien käsien ihoa hoitava ja kosteuttava käsivoide on vegaaninen.

Täältä löydät kaikki Dermosilin käsivoiteet

Kuivien käsien pesu: valitse käsisaippua huolella

Käsisaippua kannattaa valita tarkasti, sillä sitä käytetään useita kertoja päivässä. Erityisesti kuuma vesi ja tehokkaat saippuat poistavat iholta sen luonnollista öljykerrosta, joka pitää ihon sileänä ja kosteutettuna. Huonolaatuinen tai vääränlainen käsisaippua voi pahimmillaan kuivattaa ihoa tai aiheuttaa muita ongelmia. Dermosilin valikoimasta löytyy useampikin vegaaninen ja sulfaatiton käsisaippua, jotka tarjoavat herkillekin käsille luonnollisen mietoa ja raikasta puhtautta. Hoitava käsisaippua huolehtii päivittäin ihosi hyvinvoinnista. Laadukkaan käsisaippuan tunnistaa siitä, että se pesee pehmeästi, ihoa kuivattamatta ja vaahtoaa miellyttävästi.

Jos tuntuu siltä, että tarvitset vielä hellävaraisempaa pesua, voit kokeilla vaihtaa saippuan kevyeen vesipitoiseen perusvoiteeseen. Se irrottaa lian ja hoitaa kuivaa ihoa. Samalla voiteella voit pestä ja kosteuttaa ihosi.

Katso kaikki Dermosilin käsisaippuat

Käsien suojaus: kuinka suojata käsiä kuivumiselta

Jos kätesi ovat paljon tekemisissä veden kanssa, antaa käsineiden käyttö esimerkiksi tiskatessa tai siivotessa käsille suojaa. Myös aurinko kuivattaa ihoa. Muista siis levittää aurinkosuojavoidetta myös käsiisi suojataksesi ne auringon kuivattavilta ja vaurioittavilta vaikutuksilta.

Kuumaa ilmaa puhaltavat käsien kuivaimet voivat kuivattaa käsiä, joten niitä kannattaa välttää. Käytä käsien kuivaamiseen mieluummin käsipaperia ja kuivaa kädet hellästi taputellen ihoa ärsyttävän hankaamisen sijaan. Koska kuuma vesi kuivattaa ihoa, on suihkussa ja käsiä pestessä fiksumpaa käyttää haaleaa vettä.

Kuivat kädet talvella: suojaa, kosteuta ja hoida

Koska talvi on ihollemme ankaraa aikaa, tarvitsevat ne silloin extrapaljon kosteutusta. Ihon kosteuttaminen kannattaa aloittaa jo ennen käsien kuivumista. Käsivoiteen kanssa ei kannata kitsastella ja sitä kannattaa käyttää säännöllisesti.

Talvella käytetään käsineitä kylmyydeltä suojautumiseen, mutta käsineet suojaavat käsien ihoa myös kuivumiselta. Myös ilmankostuttimen käyttö on hyväksi kuiville käsille, sillä ilma ei pääse kuivumaan liikaa. Kostea ilma hellii kuivia käsiä ja rauhoittaa mahdollista kutinaa.

Dermosilin Talven tehokosteuttaja -setti pelastaa kuivan ja janoisen ihon. Setti sisältää kolme pantenolia sisältää tehotuotetta talvi-ihon hoitoon. Hyvästele kuivat ja ärtyneet ihoalueet sekä punoittava ja kutiseva iho!

8147-Panthenol-kit-.png

Osta Talven tehokosteuttaja -setti

Muista huolehtia myös kynsinauhoista

Käsien ihon lisäksi kannattaa muistaa huolehtia myös kynsinauhoista. Dermosilin Kynsiöljy porkkana on kuivia kynsinauhoja ravitseva ja pehmentävä öljy. Kynsiöljy vahvistaa kynsiä, ravitsee kynsivalleja ja silottaa kynsinauhoja tukien samalla tervettä kynnen kasvua.

Kynsiöljy porkkana sisältää rypsi-, risiini-, oliivi-, manteli- ja auringonkukkaöljyä. Kynsiöljy sisältää myös porkkanaöljyä ja -uutetta, jonka antioksidanttinen beetakaroteeni auttaa suojaamaan ihoa ja ylläpitämään ihon tervettä värisävyä.

juuri-nail-oil-carrot-4152.png

Osta Kynsiöljy porkkana

Jaa

Artikkeliin liittyvät tuotteet

Ajankohtaista