Aurinkopuuterin käyttö – vinkit levitykseen

Aurinkopuuterin käyttö tuo kasvoille kauniin päivettyneen sävyn ja hehkun. Lue oppaamme aurinkopuuterin käytöstä, niin saat siitä kaiken ilon irti! 

Aurinkopuuterilla voit sekä muotoilla kasvojasi että saada ihon näyttämään päivettyneemmältä. Aurinkopuuterin käyttö on helppoa, kunhan valitset oikeanlaiset tuotteet. Aurinkopuutereita on monenlaisia: osalle sopii parhaiten puuterimainen aurinkopuuteri ja toiselle voidemainen aurinkopuuteri. Paras aurinkopuuteri on yksinkertaisesti sellainen, jonka käytön koet helpoksi. Puuterihelmistä koostuva Dermosil Aurinkopuuteri on sävyltään luonnollinen ja sopii siksi hyvin kaikille.

Yksi tärkeimmistä jutuista aurinkopuuterin käytössä on oikeanlaisen siveltimen valinta. Suuri ja pehmeä aurinkopuuterisivellin takaa luonnollisen lopputuloksen – parhaimmillaan aurinkopuuteri tuo kasvoille kaivattua väriä, mutta ei erotu selkeästi. Aurinkopuuterin levitykseen sopii täydellisesti Kabuki-sivellin.

Aurinkopuuterin sävyn valinta

Aurinkopuuterin käytössä on tärkeää valita oikea sävy. Liian tumma sävy tuo kasvoille kovan ilmeen, eikä aurinkopuuterin tarvitsekaan olla kuin hieman omaa ihonsävyä tummempi. Dermosil Aurinkopuuteri on sävyltään luonnollinen ja sopii siksi kaikille. Tuote sisältää hieman helmiäistä. 

Miten aurinkopuuteria käytetään?

Pyöräytä sivellintä rasiassa ja kopauta ylimääräinen väri pois. Levitä aurinkopuuteria pyörivin liikkein poskipäille poskiluun päälle, kasvojen ulkoreunoille, ohimoille, leukapieliin ja kaulalle. Muista häivyttää rajat huolellisesti.

Mihin aurinkopuuteria laitetaan?

Aurinkopuuterin oikean paikan hahmottaa parhaiten, kun ajattelee, että aurinkopuuterilla korostetaan niitä kasvojen kohtia, joihin aurinkokin osuisi. Käytännössä aurinkopuuteria siis levitetään poskipäille ja kasvojen ulkoreunoille. Tasapainoisen kokonaisuuden aikaansaamiseksi aurinkopuuteria voi sipaista myös leukapieliin ja kaulalle sekä olkapäille tai dekolteen alueelle.

Aurinkopuuteri ja poskipuna levitetään kasvoille osittain päällekkäin. Imartelevin paikka poskipunalle on poskiluun päällä. Poskipunaa ei kannata levittää poskiluun alle, sillä se laskee kasvojen ilmettä. Koska myös aurinkopuuteri kuuluu poskiluiden päälle, se levitetään osittain poskipunan päälle ja nostetaan ylös ohimolle ja kasvojen ulkoreunoille. Aurinkopuuteri on levitysjärjestyksessä aina meikkivoiteen jälkeen. Nestemäinen aurinkopuuteri levitetään ennen ihon puuterointia, puuterimainen aurinkopuuteri puolestaan puuterin päälle.

Aurinkopuuterin käyttö: vältä yleisimmät virheet

  1. Aurinkopuuteri kuuluu poskiluun päälle, ei sen alle. Poskiluun alle levitettynä aurinkopuuteri voi näyttää likatahralta kasvoillasi.
  2. Älä valitse liian tummaa sävyä. Jos vasta harjoittelet aurinkopuuterin käyttöä, voit valita sävyksi vain asteen tai pari omaa ihonsävyäsi tummemman puuterin.
  3. Muista häivyttää. Häivyttämällä vältyt epäluonnollisilta värieroilta kasvojen eri osien välillä.

Muistilista aurinkopuuterin käyttöön:

  1. Ota aurinkopuuteria siveltimeen. Poista ylimääräinen väri kopauttamalla tai puhaltamalla kevyesti.
  2. Levitä aurinkopuuteri kasvoille pyörivin liikkein. Aloita kasvojen ulkoreunoilta ja liikuta sivellintä poskipäille, poskiluun päälle.
  3. Levitä aurinkopuuteria myös leukapieliin ja kaulalle. Varo kuitenkaan levittämästä liikaa, sillä leuan alla liika aurinkopuuteri voi helposti näyttää lialta.
  4. Voit sipaista puuteria myös olkapäille ja dekolteen alueelle.
  5. Häivytä rajat huolellisesti. Aurinkopuuterin on tarkoitus korostaa ihoa, ei erottua. Vähemmän on siis tässäkin asiassa enemmän.