Hiusten kosteutus

Parhaat hiusten kosteuttajat

Hiusten kosteutus on hiustenhoidon kulmakiviä, sillä kuivat hiukset eivät ole hyvinvoivat hiukset. Vaikka hiuspohja tuottaa luontaisesti hiuksia kosteuttavaa talia, se itsessään riittää harvoin hiusten kunnossa pysymiseen. Päänahan kosteustasapaino häiriintyy nimittäin herkästi, etenkin jos hiuksia käsitellään toistuvasti tai ne altistuvat rajuille sääolosuhteille. Toisaalta hiusten kuivumista voi aiheuttaa pelkästään omalle hiustyypille huonosti sopiva shampookin.

Kosteuttavat tuotteet Dermosililta

Onneksi kuivien hiusten kosteuttamiseen on tarjolla monenlaisia tuotteita. Lue alta, miten erilaiset kosteuttavat hiustenhoitotuotteet toimivat.

Kosteuttavat shampoot

Ravitseva shampoo ravitsee ja kosteuttaa tehokkaasti hiuksia ja hoitaa hiuspohjaa. Korkealaatuinen sulfaatiton ja silikoniton shampoo pesee hiukset ja hiuspohjan puhtaaksi hellävaraisesti säilyttäen hiuspohjaa luonnollisesti suojaavan kerroksen, minkä ansiosta hiuspohja pysyy hyvinvoivana ja tasapainoisena. Katso myös muut Dermosilin kosteuttavat shampoot.

Kosteuttavat hoitoaineet

Kosteuttavan shampoon vaikutus kannattaa ehdottomasti viimeistellä käyttämällä pesun jälkeen kosteuttavaa hoitoainetta. Siinä missä epäpuhtauksia poistava shampoopesu kuluttaa aina hiusten pintakerrosta, hoitoaine puolestaan auttaa eheyttämään kerroksen pesun jälkeen niin että hius sitoo kosteutta paremmin itseensä. Pehmentämällä hiuksia ja vähentämällä niiden sähköisyyttä hoitoaine tekee hiuksista myös helpommin käsiteltävät.

Ravitseva hoitoaine ravitsee ja kosteuttaa tehokkaasti hiuksia ja hoitaa hiuspohjaa. Korkealaatuinen silikoniton hoitoaine tekee hiuksista vahvemmat, terveemmät ja elinvoimaisemmat. Hoitoaineen sisältämät kosteutta sitovat sokeriyhdisteet ja risiiniöljy kosteuttavat tehokkaasti hiuksia ja hiuspohjaa ja auttavat niitä myös säilyttämään ihanteellisen kosteustasapainon.

Jos hiukset eivät ole pelkästään kuivat vaan myös jo selvästi vaurioituneet – katkeilevat, haaroittuneet, helposti takkuuntuvat – hoitoaineena kannattaa käyttää (kuuriluontoisesti tai jopa jatkuvasti) korjaavaa hoitoainetta. Kosteuttavien ainesosien lisäksi korjaava hoitoaine sisältää korjaavia ravinteita, joita vahingoittuneet hiukset tarvitsevat elpyäkseen ja voidakseen paremmin.

Hiuksiin jätettävät hoitoaineet

Ns. tavallisen hoitoaineen lisäksi kuivia hiuksia kannattaa ravita huuhtelun jälkeen hiuksiin jätettävällä hoitoaineella eli leave-in conditionerilla. Jätettäviä hoitoaineita löytyy sekä voidemuotoisina että suihkupulloissa.

Pitkäkestoisempaa kosteutusta ja suojaa antava hiuksiin jätettävä hoitoaine toimii parhaiten poishuuhdeltavan hoitoaineen kanssa yhdessä käytettynä. Ruiskuta hoitosuhketta hiuksille pesun ja tavallisen hoitoaineen huuhtelun jälkeen. Voidemuodossa oleva hoitoaine kannattaa levittää hiusten latvoista alkaen, päänahkaa välttäen. Jos hiuksesi ovat hyvin kuivat, hiuksiin jätettävää hoitoainetta voi hyvin käyttää päivittäin, muulloinkin kuin hiustenpesun yhteydessä.

Hiusnaamiot

Hiusnaamiot ovat kuivien ja kuluneiden hiusten tehohoitoon tarkoitettuja erityisen paksuja ja ravitsevia hoitoaineita. Kosteuttavaa hiusnaamiota käytetään iholle tarkoitetun kasvonaamion tavoin, eli levittämällä aine hiuksiin ja antamalla sen vaikuttaa vähintään muutaman minuutin ajan ennen huuhtelua. Pääsääntöisesti hiusnaamioiden annetaan vaikuttaa tavallisia hoitoaineita pidempään, muutamista minuuteista pariinkymmeneen minuuttiin. 

Tehohoitoa hiuksille tarjoavat hiusnaamiot on tarkoitettu käytettäväksi noin kerran viikossa, ei päivittäin. Dermosilin Ravitseva tehohoito on varsinainen ravinnepommi hiuksille, sisältäen mm. risiini-, avokado- ja jojobaöljyjä, kookos- ja siemenuutteita sekä kosteutta sitovia sokeriyhdisteitä. Korkealaatuinen tuote on silikoniton ja vegaaninen.