Sulfaatti shampoossa

Sulfaatittoman shampoon hyödyt

Sulfaatti shampoossa on aihe, joka herättää keskustelua. Mitä sulfaateista pitäisi tietää? Onko sulfaatiton shampoo hyväksi hiuksille ja miten valita itselleen sopiva, paras sulfaatiton shampoo?

Olet varmasti kuullut puhuttavan sulfaateista ja sulfaatittomasta shampoosta. Mutta mitä oikein on sulfaatti ja mitä sulfaatti shampoossa tarkoittaa? Yksinkertaisesti sanottuna sulfaatti on vaahtoava pinta-aktiiviaine, jonka tehtävänä on poistaa likaa ja rasvaa. Shampoo siis vaahtoaa, koska siinä on sulfaatteja. Moni yhdistää juuri vaahtoavuuden hyvään pesutehoon, mutta todellisuudessa myös sulfaatiton shampoo pesee hiukset tehokkaasti, vaikka ei vaahtoakaan samalla tavalla kuin sulfaatteja sisältävä shampoo. Sulfaatit tunnistaa ainesosaluettelosta esimerkiksi nimistä Sodium Laureth tai Sodium Lauryl. Sulfaatit valmistetaan keinotekoisesti laboratoriossa.

Sulfaatti shampoossa puhdistaa tehokkaasti ja poistaa likaa ja rasvaa. Sulfaateista on hyötyä esimerkiksi silloin, kun hiukset ja päänahka on tarpeen syväpuhdistaa. Mutta koska sulfaatit puhdistavat niin tehokkaasti, poistavat ne myös hiuspohjan hyvät ja hyödylliset rasvat. Sulfaatiton shampoo kannattaakin valita etenkin silloin, jos hiukset ovat kuivat, kiharat, vaalennetut tai värjätyt. Hyvä sulfaatiton shampoo säilyttää hiusten luonnolliset ja kosteuttavat öljyt, mutta pesee kuitenkin riittävän tehokkaasti.

Silikoniton shampoo ei latista hiuksia

Sulfaatittoman shampoon lisäksi paljon puhuttaa myös silikoniton shampoo. Vaikka silikoneista puhutaan paljon, ei silikoni ole automaattisesti hiustenhoidon pahis. Silikonien tehtävänä on silottaa hiusta, helpottaa kammattavuutta ja lisätä kiiltoa. Silikonit ovatkin yleinen ainesosa hiustenhoitotuotteissa. Silikoni on synteettinen yhdiste, jonka rakenne perustuu piihin ja happeen.

Tutkimukset ovat osoittaneet, etteivät silikonit tuki ihohuokosia tai vahingoita hiuksia. Joskus hiukset kuitenkin tuntuvat latistuvat silikoneja sisältävistä tuotteista. Tällöin niitä voi käyttää esimerkiksi vain joka toinen tai kolmas pesukerta ja valita muuten silikonittoman shampoon.

Dermosil sulfaatiton ja silikoniton shampoo ja hoitoaine

Sulfaatteja välttelevälle sopii hyvin Dermosilin sulfaatiton shampoo. Sulfaatiton ja silikoniton shampoo ravitsee ja kosteuttaa tehokkaasti hiuksia ja hoitaa myös hiuspohjaa. Kosteuttava sulfaatiton shampoo pesee hiukset ja hiuspohjan puhtaaksi säilyttäen kuitenkin hiuspohjaa luonnollisesti suojaavan kerroksen, minkä ansiosta hiuspohja pysyy hyvinvoivana ja tasapainoisena. Sulfaatittoman shampoon pesuteho perustuu omenasta peräisin oleviin mietoihin tensideihin.

Sulfaatittoman shampoon pariksi sopii sulfaatiton hoitoaine. Tämä sulfaatiton ja silikoniton hoitoaine ravitsee ja kosteuttaa tehokkaasti hiuksia ja hoitaa hiuspohjaa. Korkealaatuinen silikoniton hoitoaine tekee hiuksista vahvemmat, terveemmät ja elinvoimaisemmat.Kevyen koostumuksen ja silikonittomuuden ansiosta hoitoaine ei latista hiuksia.

Shampoon ja hoitoaineen kosteutta sitovat sokeriyhdisteet auttavat hiuksia ja hiuspohjaa säilyttämään kosteutensa. Tuoksu on ihanan hedelmäinen ja siinä on mukana ripaus vaniljaa.

Dermosil shampoot ja hoitoaineet

Vaikka sulfaatit ja silikoni shampoossa puhuttavat, eivät ne ole ainesosia, joita tulisi automaattisesti vältellä. Tärkeintä onkin löytää tuote, joka sopii omille hiuksille ja hiuspohjalle. Kaikki Dermosil shampoot ja hoitoaineet löydät sivuiltamme. Tutustu laadukkaisiin hiustenhoitotuotteisiimme ja löydä juuri sinulle sopiva!