Kaunis meikki alkaa kosteutuksesta

Kun iho ikääntyy, omia meikkitottumuksia kannattaa päivittää. Kosmetiikan asiantuntija, meikkaaja-maskeeraaja Nina Hemminki nostaa yhden asian ylitse muiden mietittäessä aikuisen ihon meikkiä.

Kosteutus, kosteutus ja vielä kerran kosteutus! Ihon pitää olla kunnossa, jos meikistä haluaa saada kauniin. Myös ihon säännöllinen puhdistaminen on tärkeää.
Nina HemminkiKosmetiikan asiantuntija

Vähemmän on enemmän

Nina aloittaa meikin tekemisen aina silmistä, jolloin mahdolliset poskille varisseet luomivärit on helppo puhdistaa pois ennen pohjameikin tekemistä. Meikin määrää kannattaa vähentää iän kertyessä, ja etenkin silmämeikissä vähemmän on enemmän.

”Rajaus kannattaa tehdä ohuesti ainoastaan yläluomelle, jotta katseesta ei tule liian tiukka. Halutessasi voit tehdä kevyen varjostuksen luomivärillä myös alaluomelle. Valitse pehmeä sävy,” Nina sanoo.

Siististi ja kevyesti levitettynä ripsiväri korostaa silmien avonaisuutta ja ”liftaa” ilmettä. Kulmakarvojen meikkaamiseen Nina antaa hyvän säännön: kevyt sävy, kevyellä kädellä. Nina suosii katseeseen ryhtiä tuovia, hieman kulmikkaita muotoja.

”Jos kulmakarva kaartaa liian alas, tulee ilmeestä helposti väsynyt. Jätä kulmakarva mieluummin hieman vajaaksi, oikaise linjaa ja korosta kulmalinjan yläreunaa.”

Kaikki silmämeikit

Kevyt ja kuulas pohja

Pohjalle kannattaa käyttää kosteuttavaa meikinpohjustusvoidetta tuomaan kosteutta ihoon. Aikuisen meikkivoide saa olla kevyt, ohut ja kosteuttava.

Kasvoille saa eloa poskipunalla, joka kannattaa levittää mieluummin keskelle kuin liian sivuille.

”Hymyillessä poskipäät nousevat silmien alle. Poskipunan sävy korostaa myös silmien väriä, kun sen levittää keskiposken alueelle,” Nina vinkkaa.

Jos haluat muotoilla kasvojasi, voit tehdä kevyen varjostuksen poskiluun ja leuan alle. Vältä kulmikasta ja kovaa ilmettä. Kasvoille voi tuoda valoa valokynällä, mutta harkiten. Kiinnitä meikkipohja kevyesti puuterilla ja heleyttävällä meikinkiinnityssuihkeella.

Tuotteet meikkipohjaan

Tuo väriä huulipunalla

Ikä muokkaa huulten muotoa, ja samalla huulten rajat häipyvät. Pohjusta huulet huultenrajauskynällä, joka pitää huulipunan siististi paikallaan.

”Sopivan kosteuttava huulipuna on hyvä valinta. Ei liian mattainen, eikä liian rasvainen.”

Jos päätät korostaa meikissäsi silmiä, jätä huulet maltillisiksi. Jos taas haluat säväyttää näyttävällä punalla, kannattaa silmämeikkiä keventää. Tärkeintä on kuitenkin se, että meikki tekee sinulle itsevarman olon.

Huulipunat
Meikkaaminen saa olla hauskaa. Meikki tuo parhaat puolet esiin, ja sen pitää tuntua omalta itseltä. Muista mennä persoona edellä ja käytä räiskyviä sävyjä, jos haluat!
Nina HemminkiKosmetiikan asiantuntija

Muista ainakin nämä

• Huolehdi ihon riittävästä kosteutuksesta
• Vähennä meikin määrää
• Vältä liian tummaa ja vahvaa meikkiä etenkin silmissä
• Valitse, korostatko silmiä vai huulia