Oikeat tuotteet juuri sinun ihotyypillesi

Tutustu ihotyyppeihin ja tuotteisiin, jotka sopivat parhaiten eri ihotyypeille. Valitse oikeat tuotteet juuri ihollesi!

Kasvojen iho

Kuiva iho

Kuiva iho on erittäin yleinen Pohjoismaissa. Iho tuntuu kiristävältä, helposti ärtyvältä ja osittain kutiavalta. Iholta puuttuu usein sekä rasvaa että kosteutta.

Kuivaa ihoa hoidettaessa, on erityisen tärkeää antaa sille riittävästi kosteutta. Kuiva iho janoaa kosteutta, joten anna sille riittävä määrä sopivaa kasvovoidetta aamuin illoin.

Halutessasi voit sisällyttää ihonhoitorutiiniin myös tehohoidon, seerumin tai kasvonaamion, jota voit käyttää 1–2 kertaa viikossa tai tarpeen mukaan.

Katso tuotesuositukset

Normaali iho

Normaali iho on yleensä tasapainoinen, joustava, pehmeä ja kimmoisa. Normaali-ihoisella ei ole kasvojen iholla havaittavia kuivia tai rasvoittuvia ongelma-alueita.

Oikeat ihonhoitotuotteet ja -rutiinit auttavat pitämään ihon kauniina ja hyvinvoivana. Normaalin ihon hoidossa on tärkeää säilyttää ihon hyvä kosteustasapaino.

Valitse iholle aamuin illoin kosteuttavat ja ravitsevat voiteet, jotka hoitavat ihoa. Halutessasi voit sisällyttää ihonhoitorutiiniin myös tehohoidon, seerumin tai kasvonaamion, jota voit käyttää 1–2 kertaa viikossa tai tarpeen mukaan.

Katso tuotesuositukset

Sekaiho

Sekaiho on nimensä mukaisesti kahden ihotyypin sekoitus: normaali tai kuiva iho yhdessä rasvoittuvan ihon kanssa. Sekaiho on usein kiiltävä otsan, nenän ja leuan välisellä T-alueella. Poskien iho on yleensä normaali tai kuiva.

Sekaihon hoito voi olla haasteellista, sillä kasvojen iho voi koostua erityyppisistä ihoalueista. On tärkeää kiinnittää huomiota talinerityksen hallintaan, epäpuhtauksien tehokkaaseen poistamiseen iholta ja ihon riittävään kosteutukseen.

Halutessasi voit sisällyttää ihonhoitorutiiniin myös tehohoidon, seerumin tai kasvonaamion, jota voit käyttää 1–2 kertaa viikossa tai tarpeen mukaan.

Katso tuotesuositukset

Rasvoittuva iho

Rasvoittuva iho on hyvin yleinen ihotyyppi naisten ja miesten keskuudessa aina murrosiästä kuuteenkymmeneen ikävuoteen saakka. Ihon rasvaisuus johtuu talin ylituotannosta. Iho näyttää rasvaiselta ja kiiltävältä, ja ihohuokoset ovat laajentuneet. Rasvoittuvalta iholla esiintyy usein mustapäitä tai näppylöitä.

Rasvoittuvaa ja rasvaista iho hoidettaessa on  tärkeää valita kevyt kosteusvoide, joka kosteuttaa, mutta hillitsee talineritystä. Jos sinulla on rasvoittuva iho, älä käytä liian paksuja ja rasvaisia voiteita – edes yöllä.

Halutessasi voit sisällyttää ihonhoitorutiiniin myös tehohoidon, seerumin tai kasvonaamion, jota voit käyttää 1–2 kertaa viikossa tai tarpeen mukaan.

Katso tuotesuositukset

Herkkä iho

Iho voi tuntua herkältä huolimatta siitä onko se kuiva, normaali, sekaiho tai rasvoittuva.

Tyypillisesti herkkää ihoa voi kutittaa, poltella tai pistellä. Kuiva ja kylmä ilma yleensä pahentavat herkän ihon oireita.

Herkä ihon hoidossa on tärkeää valita iholle hellävaraiset tuotteet, jotka hoitavat ja kosteuttavat ihoa. Käytetyt tuotteet voivat olla täysin hajustamattomia. Valitse kasvojen puhdistukseen tuote, joka puhdistaa hellävaraisesti, eikä kuivata ihoa.

Aivan kuten muidenkin ihotyyppien hoidossa, voit halutessasi myös herkän ihon kohdalla sisällyttää ihonhoitorutiiniin tehohoidon, seerumin tai kasvonaamion, jota voit käyttää 1–2 kertaa viikossa tai tarpeen mukaan.

Katso tuotesuositukset

Ikääntyvä iho

Iän myötä myös ihomme muuttuu. Kollageenin ja hyaluronihapon tuotanto vähenee ja lopulta iholle ilmaantuu näkyviä merkkejä, kuten kuivuutta, juonteita ja ryppyjä  – aikuisen ja ikääntyvän ihon merkkejä. Vaikka ihotyyppisi on kuiva, normaali, sekaiho tai rasvoittuva, voi se olla myös aikuinen, ikääntyvä iho.

Ikääntyneen ihon hoidossa on tärkeää valita iholle tuotteita, jotka kosteuttavat ja ravitsevat ihoa, jotta se pysyy pehmeänä ja kimmoisana.

Aivan kuten muidenkin ihotyyppien hoidossa, voit myös ikääntyvän ihon hoidossa halutessasi sisällyttää ihonhoitorutiiniin tehohoidon, seerumin tai kasvonaamion, jota voit käyttää 1–2 kertaa viikossa tai tarpeen mukaan.

Katso tuotesuositukset

Vartalon iho

Normaali iho

Normaali iho on yleensä tasapainoinen, kimmoisa, pehmeä ja joustava. Normaalilla iholla ei esiinny ongelmakohtia.

Oikeat ihonhoitotuotteet ja rutiinit auttavat pitämään ihon kauniina ja terveenä. Kuten muidenkin ihotyyppien kohdalla, on tärkeää muistaa säilyttää ihon hyvä kosteustasapaino.

Käytä suihkutuotteita, jotka eivät kuivata ihoa ja voitele iho säännöllisesti kosteuttavalla ja ravitsevalla voiteella, jotta iho saa tarvitsemansa hoitoa.

Katso tuotesuositukset

Kuiva iho

Kuiva iho on erityisen yleinen Pohjoismaissa. Iho kiristyy, tuntuu helposti ärtyneeltä ja kutiavalta. Kuivalta iholta uupuu sekä rasvaa että kosteutta.

Kuivaa ihoa hoidettaessa erittäin tärkeää antaa iholle riittävästi kosteutta. Käytä tehokkaasti kosteuttavia suihkutuotteita, jotka puhdistavat hellävaraisesti eivätkä kuivata ihoa. Voitele ihoa säännöllisesti kosteuttavalla ja ravitsevalla kosteusvoiteella, jotta iho saa tarvitsemansa hoidon ja ravinnon.

Tarvittaessa voit sisällyttää ihonhoitorutiiniisi myös tehotuotteen, paksumman, erittäin kosteuttavan voiteen, jota voit käyttää 1–2 kertaa viikossa tai tarpeen mukaan.

Katso tuotesuositukset

Erittäin kuiva iho

Kun vartalon iho on erittäin kuiva, se voi tuntua kireältä, hilseilevältä ja kutiavalta. Siitä puuttuu usein sekä kosteutta että rasvaa. Iholla voi tuntua myös kipua ja se voi halkeilla. Erittäin kuiva iho voi olla myös herkkä.

Erittäin kuivaa ihoa hoidettaessa on erittäin tärkeää kosteuttaa ihoa oikein. Erittäin kuiva iho janoaa kosteutta, joten käytä öljyisempiä suihkutuotteita, jotka kosteuttavat tehokkaasti ja puhdistavat ihoa hellävaraisesti. Voitele ihoa säännöllisesti kosteuttavilla ja ravitsevilla voiteilla tai öljyillä, jotta iho saa tarvitsemansa ravinnon ja hoidon.

Tarvittaessa voit sisällyttää ihonhoitorutiiniisi myös tehotuotteen, kuten öljyn, jota käyttää 1–2 kertaa viikossa tai aina tarpeen vaatiessa.

Katso tuotesuositukset