Curly Girl metodi

Curly Girl tuotteet Dermosililta

Mikä on Curly Girl metodi?

Gurly Girl on hiustenhoitomenetelmä, jossa hiuksia hoidetaan hellävaraisesti sulfaatittomilla, silikonittomilla ja alkoholittomilla tuotteilla. Tuotteiden lisäksi hiukset pestään erityisellä tekniikalla ja vältellään hiuksia vaurioittavia käsittelyjä, kuten hiusten harjaamista kuivana, froteepyyhkeen käyttöä sekä lämpökäsittelyjä.

Curly Girlin tarkoitus on tuoda esiin hiusten luonnollinen kiharuus ja elinvoima. Jos hiuksesi ovat kiharat tai laineikkaat, ne todennäköisesti muuttuvat metodin noudattamisen myötä kiharammiksi. Moni taipuisat tai kihartuvat hiukset omaava on saanut metodin avulla esiin uskomattomat kiharat. Vaikka piikkisuorat hiukset eivät tämän metodin avulla kiharoiksi muutu, voi sen noudattaminen tehdä hyvää myös suorille hiuksille.

Mitä tuotteita Curly Girl -metodiin tarvitsee?

Curly girl -metodin käyttäjät suosittelevat hiustenhoitoon muun muassa seuraavia tuotteita:

 • Hoitoaine metodin mukaiseen hiustenpesuun
 • Hiuksiin jätettävä hoitoaine
 • Muotovaahto
 • Harvapiikkinen kampa
 • T-paita ploppaukseen

Curly Girl metodin vaiheet:

 1. Ennen metodin aloittamista: Final Wash

  Ennen metodin aloittamista tehdään viimeinen pesu eli Final Wash. Tämä pesu tehdään vain kerran ja siihen käytetään metodin säännöistä poiketen sulfaattipitoista shampoota, joka ei kuitenkaan saa sisältää silikoneja. Final Wash syväpuhdistaa hiukset ennen metodin aloittamista ja poistaa hiuksista silikonikertymät.

  Suosittelemamme Curly Girl shampoo Final Washia varten: Suolashampoo
   
 2. Miten Curly Girl aloitetaan: metodin mukainen hiustenpesu eli Co-wash

  Metodin mukaan hiukset olisi suositeltavaa pestä 1-2 kertaa viikossa. Final Washin jälkeen hiuksia ei pestä enää ollenkaan shampoolla, vaan ainoastaan metodin mukaisella hoitoaineella. Hoitoainepesua kutsutaan nimellä Co-wash, joka tulee englanninkielisistä sanoista “condition wash”. Co-washin teet kastelemalla hiukset normaaliin tapaan ja hieromalla hoitoainetta useamman minuutin ajan päänahkaan. Huuhtele hoitoaine huolellisesti pois, ettei päänahka pääse ärtymään hoitoaineen jämistä.

  Jos sinulla on helposti latistuvat, taipuisat ja laineikkaat hiukset, voit pestä hiukset hoitoaineen sijasta hellävaraisella sulfaatittomalla shampoolla esimerkiksi joka kolmannella pesukerralla. Huomaat itse, mikä tekniikka sopii hiuksillesi parhaiten.

  Suosittelemamme Curly Girl hoitoaine: Dermosil Palahoitoaine
   
 3. Hoitoaine: Squish to Condish menetelmä

  Levitä hoitoainetta hiusten pituuksiin ja anna vaikuttaa viisi minuuttia. Hoitoainetta ei huuhdella pois tavalliseen tapaan vaan käytetään Squish to Condish menetelmää. Tässä menetelmässä vettä lisätään hiusten pituuksiin käsillä puristellen. Helpoiten tämä onnistuu roikottamalla päätä ylösalaisin toisella sivulla ja nostelemalla roikkuvia hiussuortuvia märillä käsillä lähelle päänahkaa käsien sisällä reippaasti puristellen. Puristelusta pitäisi kuulua litisevä ääni. Jos ääntä ei kuulu, et luultavasti käytä tarpeeksi hoitoainetta tai vettä. Jatka puristelua viiden minuutin ajan.

  Suosittelemamme Curly Girl hoitoaine: Dermosil sensitive hoitoaine
   
 4. Hiuksiin jätettävä hoitoaine

  Hoitoaineen jälkeen lisätään hiuksiin jätettävä hoitoaine. Levitä jätettävä hoitoaine märkien hiusten pituuksiin ennen kuivatusta.

  Suosittelemamme Curly Girl hiuksiin jätettävä hoitoaine: Dermosilin hiuksia korjaava tehohoito
   
 5. Hiusten muotoilu

  Muotoilutuotteena Curly Girl metodissa käytetään yleensä geeliä, muotovaahtoa tai vahaa. Jos nämä eivät sovi hiuslaadullesi, voit myös kokeilla muita tuotteita. Muotoilutuotteet ovat tärkeä osa metodia, sillä niiden avulla kiharat pitävät muotonsa mahdollisimman pitkään.

  Lisää muotoilutuote märkiin hiuksiin heti jätettävän hoitoaineen jälkeen puristellen ja kohti päänahkaa nostellen. Muotoilutuotetta ei tarvitse säästellä.

  Suosittelemamme Curly Girl muotovaahto: Muotovaahto Structure & Volume
   
 6. Hiusten kuivaaminen eli ploppaus

  Puristele ylimääräinen vesi pois hiuksista ja anna hiusten ilmakuivua. Voit myös kietoa hiuksesi hiusturbaaniin kuivumaan suuren t-paidan sisään – tätä kutsutaan ploppaamiseksi. Ploppaaminen auttaa kiharaa säilyttämään muotonsa paremmin, sillä hiusten paino ei pääse vetämään kiharoita suoraksi. Muista, että froteepyyhkeen käyttö on kielletty!

  Ploppausajan pituus riippuu hiustyypistä. Paksut hiukset vaativat pidemmän ploppausajan kuin ohuemmat hiukset, joilla saattaa riittää muutama minuutti. Sopivan ajan kuluttua voit ottaa t-paidan pois ja antaa hiusten kuivua loppuun itsekseen. Älä käytä perinteistä hiustenkuivaajaa, mutta voit nopeuttaa kuivumista hiustenkuivaajan diffuuseripään ja viileällä ilmavirran avulla.
   
 7. Viimeinen vaihe: Scrunch Out The Crunch eli kuoren puristelu

  Kun hiukset ovat täysin kuivat, ne tuntuvat ja näyttävät koppuraisilta, sillä ne ovat täynnä muotoilutuotetta. Koppura kuori puristellaan pehmeäksi joko käsin tai t-paidan avulla. Kuoren  alta paljastuvat upeat, pehmeät kiharat ja hyvinvoivat hiukset.

 

Kiharoiden ylläpito

Jos kiharasi lässähtävät pesujen välissä, voit aamuisin suihkutella hiukset kosteiksi vedellä sumutinpullon avulla ja puristella kiharat jälleen esiin. Jos vahingossa käytät tuotetta, jossa on kiellettyjä ainesosia, ei hätää! Voit koska tahansa palata metodin pariin pesemällä silikonin pois hiuksistasi sulfaattia sisältävällä shampoolla.

Kenelle Curly Girl method sopii?

Koska metodin tarkoitus on saada hyvinvoivat, erotellut ja korostetut kiharat, toimii metodi parhaiten, jos sinulla on taipuisat tai kiharat hiukset. Curly Girl metodi on hyvä tapa pitää hiuksistasi huolta ja saat samalla kauniit ja ihanan tuntuiset hiukset. Koska meillä kaikilla on erilaiset hiukset, voi olla että joudut soveltamaan metodin ohjeita itsellesi sopivaksi. Kokeilemalla löydät omille hiuksillesi parhaiten sopivat tuotteet. 

Kuinka nopeasti Curly Girl toimii?

Metodin lopputuloksen näet heti jo ensimmäisen pesun jälkeen, mutta yleensä hiukset kihartuvat ja pehmentyvät lisää sitä mukaa kun metodia noudattaa.

Mitä tuotteita Curly Girl metodi vaatii?

Dermosilin valikoimasta löydät Curly Girl tuotteet, joiden avulla päästät luonnonkiharasi valloilleen! Valikoimasta löydät päivittäiseen metodiin sopivat Curly Girl tuotteet, kuten Curly Girl shampoon sekä tuotteet metodin alussa tehtävään Curly Girl Final Washiin. Metodiin sopiva Curly Girl hoitoaine kosteuttaa ja ravitsee hiusta ilman silikoneja ja saa hiukset näyttämään entistä runsaammilta. Valikoimastamme löydät parhaat Curly Girl tuotteet – myös ilman hajusteita!

Katso kaikki Dermosilin Curly Girl tuotteet